Din cuprinsul articolului
Cum îți protejează animalele de companie inima. A deține un animal de companie nu înseamnă doar dragoste și afecțiune necondiționate, ci și beneficii pentru sănătate.
Studiile arată că animalele de companie ajută la reducerea tensiunii arteriale și te determină să mănânci sănătos. De asemenea, ele ajută la creșterea nivelului de activitate și sunt benefice pentru recuperare dacă ai avut un eveniment cardiac.
Animalele de companie nu sunt doar niște tovarăși pe viață, ci sunt benefici și pentru sănătatea ta cardiovasculară. Pe lângă faptul că îți oferă dragoste necondiționată, câinii, pisicile, țestoasele, porcii de guineea sau hamsterii au, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății tale fizice, cardiace și cardiace.
Cum îți îmbunătățesc animalele de companie sănătatea inimii
Studiile arată o legătură semnificativă între animalele de companie și sănătatea inimii, deoarece acestea creează mult sprijin emoțional, ceea ce, la rândul său, poate atenua stresul – reducând astfel cortizolul.
Experții spun că interacțiunea cu animăluțele de casă a fost, de asemenea, legată de creșterea producției de oxitocină – un hormon care promovează crearea de legături și reduce stresul.
Și, deși prietenii tăi blănoși pot să nu contribuie direct la sănătatea inimii tale, deținerea unui câine sau a unei pisici ajută la:
- Scăderea nivelului de colesterol LDL sau rău
- Reducerea ratelor de hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială
- Reducerea ratelor de accident vascular cerebral
Potrivit American Heart Association (AHA), trebuie să deții un animal de companie – în special un câine – ca o opțiune bună pentru oameni, pentru a-și reduce riscul de boli de inimă. Deci, ce se află în spatele acestei puteri aparent magice a animalelor de companie? Să aprofundăm:

Animalele de companie scad ritmul cardiac
Experții spun că deținerea unui animal de companie reduce stresul și scade nivelul de cortizol – ambele, în cantități mari, putând provoca hipertensiune arterială și cortizol.
De asemenea, a avea un animal de companie poate fi calmant și ajută la scăderea ritmului cardiac. Și, deși majoritatea studiilor se concentrează pe câini sau pisici, este posibil să observați că și alte animale reduc stresul – cum ar fi peștii.
Animalele de companie ajută la scăderea tensiunii arteriale
Conform studiilor, proprietarii de pisici aveau cu 42% mai puține șanse să aibă hipertensiune arterială decât cei care nu aveau animale de companie, iar proprietarii de câini aveau cu 31% mai puține șanse.
Cercetătorii au observat că efectul animalelor de companie asupra tensiunii arteriale a fost deosebit de puternic în momentele de contact direct, cum ar fi mângâierea sau mângâierea. De asemenea, contează și intensitatea relației cu animalul de companie.

Animalele de companie ajută la creșterea activității fizice
Cei care au animale de companie, în special câini, se implică mai mult în activitate fizică decât alții. Potrivit medicilor, deoarece este posibil să vă scoateți animalele de companie la plimbare de mai multe ori pe zi, acest lucru ajută la creșterea numărului zilnic de pași.
Studiile spun că proprietarii de câini merg pe jos cu peste 20 de minute mai mult, în medie, decât cei care nu dețin câini. Așadar, mișcarea regulată și activitatea fizică ajută la reducerea riscului de deces cardiovascular cu cel puțin 22-25%.
Animalele de companie te ajută să alegi o alimentație sănătoasă
Potrivit experților, pe lângă faptul că vă fac mai activi, dacă aveți animale de companie, este, de asemenea, mai probabil să mâncați sănătos și să vă mențineți obiectivele alimentare.
Medicii spun că, dacă sunteți preocupat de menținerea sănătății câinelui sau pisicii dvs., ar trebui să depuneți eforturi pentru a vă face și propria mâncare mai sănătoasă.
Animalele de companie reduc riscul de deces
De asemenea, există posibilitatea ca deținerea unui animal de companie să reducă riscul de deces în urma unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral cu până la 65%.
Conform studiilor, câinii pot oferi beneficii ale unei activități fizice sporite, pe lângă efecte sociale și psihologice pozitive care reduc șansele de probleme cardiace și chiar ajută la recuperarea mai rapidă după un eveniment major de sănătate.