luni, iunie 21, 2021

Pe măsură ce înaintează în vârstă fertilitatea femeilor scade încetul cu încetul. Foarte multe femei aleg să nască la vârste din ce în ce mai înaintate, deoarece aleg între carieră și familie sau nu și-au

găsit încă un partener potrivit. Însă, ceasul biologic ticăie și nu oricine își permite să își înghețe ovulele, într-o bancă specială.

Iată cum îți protejezi fertilitatea pentru a putea concepe și mai târziu, dacă asta îți dorești

  1. Protejează-te de bolile cu transmitere sexuală

Clamidia, o boală cu transmitere sexuală îți poate bloca tuburile falopiene și te poate lăsa infertilă.

2. Renunță la fumat

Fumatul afectează cu 13% șansele de a rămâne însărcinată, iar în termenii fertilității te “îmbătrânește” cu 10 ani. Funcția ovariană poate fi afectată, iar încercările

de a rămâne însărcinată pot lua mai mult de un an.

3. Acupunctura

Acupunctura este o metodă holistică, care deblochează fluxul sanguin din regiunea pelvică, îmbunătățește funcșia endometrială, stimulează ovulație și ameliorează durerile.

4. Mânâncă echilibrat și evită alcoolul

Femeile obeze au probleme și nu sunt fertile de cele mai multe ori. Evită alimentele procesate și mergi pe cele naturale cât mai mult. Grăsimile bune, precum cele din nuci sau avocado pot îmbunătăți funcția ovariană și să stimuleze ovulația.

5. Vorbește cu mama ta

Dacă mama ta și-a început perioada de

menopauză la 45 de ani, atunci așa ar trebui să ți se întâmple și ție. De asemenea, istoricul medical al mamei tale ar trebui să îți dea de gândit.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri