joi, martie 30, 2023

După recuperare, persoanele care au trecut prin boala Covid-19 pot manifesta anumite simptome pe termen lung. Pierderea mirosului este un simptom raportat de majoritatea persoanelor infectate, chiar și după recuperare. Simțul olfactiv se poate recupera, însă, concluzionează anumiți specialiști.

Recuperarea simțului oflactiv se poate realiza cu ajutorul unor antrenamente, susține un grup de experți. Antrenamentul se bazează pe mirosirea anumitor arome, în mod constant. Acest proces poate dura luni întregi, însă adulmecarea unor mirosuri mai puternice, diferite, de câteva ori pe zi poate grăbi recuperarea mirosului.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Cum recuperezi simțul olfactiv, pierdut ca urmare a infecției Covid-19?

Recomandarea se bazează pe o analiză sistematică bazată pe dovezi, care a concluzionat că corticosteroizii nu ar trebui să fie prima opțiune de tratament pentru pierderea mirosului din cauza COVID-19. Deși aceste medicamente sunt prescrise în mod obișnuit celor cu nasul congestionat sau inflamat, acest lucru nu pare să cauzeze disfuncția olfactivă la cei cu COVID-19.

Pe de altă parte, antrenamentul mirosului este un mod bazat pe dovezi de a-ți readuce simțul mirosului după o infecție virală.

„Ca grup de experți, subliniem cu tărie considerația inițială a antrenamentului simțului olfactiv. Antrenamentul mirosului nu are efecte secundare cunoscute și are un cost redus. Mai mult, este singurul tratament disponibil, susținut de o bază solidă de dovezi.”, scrie grupul.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

De asemenea, corticosteroizii au fost considerați drept o opțiune de tratament, dar acest medicament nu este inofensiv. Poate veni cu multe efecte secundare nedorite, inclusiv retenție de lichide, hipertensiune arterială și schimbări de dispoziție, potrivit ScienceAlert, citat de DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private