miercuri, decembrie 2, 2020
Elena Oceanu

Cafeaua îţi pătează dinţii şi te face să ai o respiraţie foarte neplăcută, dar are şi foarte multe beneficii. Pe lângă faptul că ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îţi dă energie pe timpul zilei, cercetătorii de la Universitatea din Boston au descoperit şi alte beneficii a celei mai consumate băuturi. Cafeaua te protejează de parodontoză, dar şi de inflamaţiile gingiilor şi ale mandibulei.

După ce au studiat peste 1000 de oameni pe o perioadă de 30 de ani, cercetătorii au descoperit că cei care consumă o cafea sau două pe zi au mai puţine probleme cu dantura, în special, au mai puţine şanse să sufere de parodontoză care duce la pierderea dinţilor.

Ei spun că antioxidanţii din cafea sunt explicaţia care salvează dantura.

Ar putea modifica procesul inflamatoriu al organismului, care în mod normal ar fi distrugător pentru gingii şi pentru mandibula care susţine dinţii, spune dr. Raul Garcia.

Cafeaua îţi pătează în continuare dinţii, dar nu îi afectează mai mult de atăt. În plus, este mai puţin acidă decât alte băuturi, din fructe, băuturi energizante sau băuturi răcoritoare. Conform Brith Journal of Nutrition, toate aceste băuturi, exceptând cafeaua, distrug smalţul dinţilor.

Ana Maria Niţu

Sursa foxnews

 

Parteneri