miercuri, septembrie 28, 2022

Mici obiceiuri de ingrijire personala din timpul dusului, precum si calitatea apei iti pot strica parul.
S-a intamplat vreodata ca dupa dus cu spalat pe cap cu tot parul sa stea mai rau decat inainte de dus? Nu e vorba de igiena, ci modul in care faci dus ce dauneaza frumusetii podoabei capilare. Iata principalii factori care tin de obiceiul de a face dus care-ti strica parul!
1. Stai prea mult sub dus
Igiena personala este esentiala, dar exista niste limite de timp in ceea ce priveste obiceiurile de curatenie. Si asta e perfect valabil si pentru dus. Daca stai prea mult sub dus, parul se deshidrateaza, mai ales daca apa este fierbinte. Dermatologul Sandy Johnson recomanda limitarea timpului petrecut sub dus la cel mult 10 minute pe zi pentru evitarea uscarii parul. Orice dus care depaseste 10 minute petrecute sub apa calda indeparteaza grasimile naturale ale podoabei capilare ce, in mod normal, protejeaza parul de deshidratare.
Totodata, expunerea la aburi genereaza dilatarea vaselor de sange la nivelul scalpului care poate genera un aspect neplacut al parului. Practic, daca faci dus mai mult de 10 minute fara sa te speli pe cap tot ce obtii este un corp curat si un par de parca ai fi iesit de la sala, plina de transpiratie.

Te-ar mai interesa: Acest tip de cancer are simptome evidente de la în...

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private