sâmbătă, mai 21, 2022

Fiecare aliment pe care îl mâncăm pierde o cantitate semnificativă de calorii, dacă este mestecat mai mult timp.

Un experiment făcut în China arată că persoanele care mestecă la fiecare înghiţitură de aproximativ 40 de ori, mănâncă cu 12% mai puţină mâncare decât cineva care mestecă doar de 15 ori.

Cercetătorii de la Universitatea Harbin Medical din China au selectat 16 persoane slabe şi 14 obeze pe care le-au supus la două teste. La primul test, atât cei graşi cât şi cei slăbuţi au fost filmaţi în timp ce mâncau, pentru a se observa dacă există diferenţe între modul în care aceştia mestecă mâncarea. Rezultatul a fost că ambele categorii mănâncă la fel de repede, însă cei mai graşi înghit mâncarea mai repede şi pierd mai puţin timp mestecând.

În cel de-al doilea experiment, voluntarii au fost puşi să mestece de 15, respectiv 40 de ori fiecare bucată de mâncare. În urma cercetării s-a constatat că cei care au mestecat mai mult au acumulat cu 11,9 calorii mai puţin ca ceilalţi.
În raportul publicat de cercetători în American Journal of Clinical Nutrition, se arată că mâncatul în ritm lent poate funcţiona precum o cură de slăbire. Este valabil însă şi contrariul: cine mănâncă repede se îngraşă mai uşor. Mai mult, mâncatul în ritm alert nu este sănătos și are multe repercusiuni nedorite. Unul dintre ele este refluxul gastric.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private