Categories: Stil de viaţă

Cum ne întoarcem la alimentele de origine animală după un post atât de lung? Cori Grămescu: Ce consumi în ultimele zile de post?

Postul este o perioadă optimă pentru detoxifiere și regenerare, recomandat de medici și specialiști pentru o sănătate generală bună și echilibrată. În această perioadă, organismul elimină multe toxine acumulate care, în multe situații, provin și de la alimentele de origine animală.

Totuși, cum procedăm atunci când este timpul să ne întoarcem la produsele de origine animală?

Este necesar să ai grijă la ceea ce consumi în ultimele zile de post. Anumite legume te vor ajuta să stimulezi sănătatea sistemului digestiv și vor susține aportul produselor la care vrei să te întorci.

De asemenea, este important să faci această trecere treptat. Dacă ai ținut post o perioadă de timp este indicat să nu consumi cele mai grele alimente imediat după încheierea postului.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness dezvăluie cum te poți întoarce la alimentele obișnuite, după post, fără simptomele și manifestările neplăcute.

Cum ne întoarcem la produsele de origine animală, după post?

„Pentru a vă pregăti organismul de revenirea la o alimentație cu produse de origine animală, vă recomand ca în perioada aceasta să consumați multe legume cu un nivel ridicat de fibre și să nu faceți abuz de produse de origine animală în prima zi de Crăciun, pentru a nu destabiliza digestia.

În ultima săptămână de post este indicat să consumăm morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, cartofi dulci, precum şi ardei sau roşii, legume fibroase care ne vor ajuta sistemul digestiv să facă față mai ușor meselor de sărbătoare ce vor urma.

Integrarea alimentelor pe bază de carne trebuie făcută gradual, în cantități moderate la fiecare masă, pe durata a 2-4 zile, mai ales dacă ați ținut tot postul Crăciunului.

Pe lângă o alimentație corectă, este indicat să facem mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercăm, acolo unde se poate, să petrecem timp și în aer liber, pentru a întări sistemul imunitar.

În perioadele de sărbători, pentru că mai toate preparatele tradiționale sunt sărate și grase, avem nevoie de apă pentru o digestie sănătoasă. Așa că e bine să ne asigurăm că bem cel puțin 2 litri de apă pe zi, altfel riscăm să ne simțim inconfortabil din cauza retenției de apă și a balonării”, recomandă Cori Grămescu.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

4 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

4 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

5 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

5 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

6 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic