
Cum ne protejam cand exista riscul unei infectii cu virusul West Nil?

Cand exista riscul unei infectii cu virusul West Nile, preventia este cea mai buna alternativa, spune Dr. Tatiana Carata Dejoianu, medic specialist Epidemiologie.
Virusul West Nile apartine familiei Flaviviridae si este un membru al complexului de flavovirusuri transmise de artropode, din care face parte si virusul encefalitei japoneze. Virusul poate infecta nu doar oameni, ci si pasari, tantari, cai si alte mamifere. Transmiterea se face numai prin intepatura de tantar.
Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...
Medicul specialist Medicina generala spune ca „prevenirea intepaturilor de tantar reduce riscul de a face aceasta boala”. potrivit www.cdt-babes.ro.
Evitarea intepaturilor de tantar
Tantarii isi depun oale in apa statatoare. Putem limita inmultirea tantarilor reducand locurile in care balteste apa din jurul caselor, blocurilor si din subsolurile blocurilor.
Unii tantari au tendinta sa intre in casa. Ii putem impiedica verificand integritatea plaselor contra insectelor.
Dr. Tatiana Carata Dejoianu mai spune ca probabilitatea ca o persoana sa se imbolnaveasca de la o singura intepatura de tantar este redusa. Riscul de imbolnavire severa si deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiente imune, desi infectia poate aparea la orice varsta.
Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...
Manifestarile infectiei cu Virusul West Nile (VWN) sunt diverse, de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semne de alarma care impun prezentarea la medic sunt :
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.