Sari la conținut

Cum ne protejăm de soare, vara? Persoanele care au un risc ridicat de a dezvolta cancer

Fără soare nu ar exista viață. Acesta asigură condițiile optime pentru ca tot ceea ce este viu să se dezvolte și este esențial pentru sănătate organismului uman.

Cu toate acestea, razele soarelui pot fi și foarte periculoase dacă nu știm cum să ne protejăm.

Vara, Radiațiile pot fi foarte intense. Este indicat să verificăm mereu nivelul radiațiilor din ziua respectivă, dacă plănuim să ieșim atunci când este soare puternic.

Astfel, vom ști exact ce trebuie să facem pentru a ne proteja și de ce accesorii avem nevoie.

Cum ne protejăm de soare?

Olga Simionescu, dermatolog, a dezvăluit la DC Medical care sunt cele mai bune metode pentru a ne proteja de soare.

Culoarea deschisă a pielii și expunerea la razele ultraviolete cresc riscul de cancer de piele.

Medicul dermatolog subliniază importanța protecției. În zilele toride de vară trebuie să ne protejăm pielea, dar și capul de radiațiile solare. Oricât de mare ar fi tentația să stăm la soare trebuie să avem în vedere că la orele prânzului radiațiile ultraviolete sunt cele mai puternice, dar și cele mai nocive pentru piele.

Vara, principalul inamic al tegumentului uman este soarele. Sunt radiațiile ultraviolete de la mijlocul zilei care ard și cele de dimineață și după amiază de tip A predominant. Este foarte important protecția mecanică, portul pălăriilor cu boruri largi, ai ochelarilor de soare și protecția chimică cu produși cu un factor care să depindă de tipul tegumentului uman”, a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Persoanele cu un risc crescut

Culoarea deschisă a pielii și expunerea la razele solare cresc riscul de cancer de piele. Pielea deschisă la culoare trebuie protejată cu produse care conțin un factor de protecție ridicat.

De exemplu o piele deschisă la culoare nu are melamină și atunci trebuie să fie protejată cu un factor de 50. Un tegument pigmentat constituțional moderat se poate proteja și cu 30.

Vara pielea se usucă, în epiderm celulele își pierd apa și atunci trebuie o hidratare superioară cu apă plată care să aibă compoziția chimică necesară dar și cu o emoliere suplimentară la nivelul tegumentului, adică cu măștile hidratante sau cu creme. Dacă ne ardem pielea, depinde de tipul de arsură”, a mai spus medicul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: