Categories: Ştiri sănătate

Cum obții cantitatea necesară de proteine, chiar dacă nu mănânci carne?

Deși consumul de carne este limitat de cele mai multe ori în timpul postului, unele persoane aleg să renunțe la carne ca stil de viață zilnic. Cu toate acestea, este important să înlocuim proteinele pe care le obțineam din carne cu proteine vegetale, pentru a menține echilibrul organismului și sănătății generale.

Proteinele se alfă printre principalii nutrienți de care organismul nostru are nevoie constant. Proteinele sunt substanțe complexe care indeplinesc o multime de functii in organism, de la constituirea firelor de păr, a unghiilor, oaselor, mușchilor, menținerea formei țesuturilor și a organelor, până la funcționarea optimă a acestora (inclusiv recuperarea organismului dupa anumite traume).

În timpul unei diete care se bazează numai pe plante și alimente de origine vegetală, este important să echilibrăm aportul de proteine din organism.

Ce alimente conțin proteine vegetale și cum pot înlocui acestea carnea?

Anca Hâncu, medic nutriționist, explică pentru DC Medical ce alimente sunt bogate în proteine și pot fi eficiente atât în timpul postului, cât și într-o dietă bazată pe alimente de origine vegetală.

„Să mâncăm proteine din năut, din salată de năut, din fasole, și nu cartofi pai pentru că e mare diferența cum ne aducem acele calorii”, afirmă nutriționistul.

În timpul unei diete lipsite de carne este important să ne satisfacem aportul de proteine. și sunt acceptate și chiftelele din soia, chiftelele care imită carnea, variante de brânză și iaurt tot din soia. ”Sunt variante corecte. Mai există pudra de cânepă care se pune în salate, proteine complexe. Când discutăm de un aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune”.

Este esențial să ne cunoaștem propriul organism

„Aportul caloric e foarte important să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile noastre energetice, nevoi pe care le stabilim  în funcție de sex, de activitatea fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane, iar atunci când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate”, adaugă nutriționistul.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

8 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

9 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

9 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

10 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic