Sari la conținut

Studiu. Un mic dejun bogat în proteine „arde” mai multe grăsimi

nu ți-e foame dimineața.

Studiu. Un mic dejun bogat în proteine „arde” mai multe grăsimi.

Fie că ne place sau nu, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cercetătorii au descoperit exact ce tipuri de alimente este indicat să consumați dacă doriți să vă susțineți corect antrenamentul de dimineață.

Studiul, publicat în cea mai recentă ediție a revistei Nutrients, a urmărit rezultatele exercițiilor la 43 de adulți sănătoși, cu greutate normală, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Studiul s-a focusat pe alimentele pe care le-au consumatcei 43 de participanți înainte de a se antrena. Rezultatele au arătat că un aport mai mare de proteine ​​a fost legat de arderea mai multor grăsimi și de păsatrarea senzației de sațietate.

Două tipuri de mic dejun

Astfel, la ora 9:00, în timpul procesului, unora dintre participanți li s-a oferit un mic dejun de control (CON) format din pâine integrală de grâu, unt de arahide și suc de portocale. Acest combo se ridică la aproximativ 30% grăsimi, 55% carbohidrați și 15% proteine.

Alții au primit un înlocuitor bogat în proteine ​​(HP-MR) cu un amestec ciudat, dar eficient, de supliment nutritiv proteic din soia, ulei de măsline și lapte cu conținut scăzut de grăsimi, care se ridică la 27% grăsimi, 30% carbohidrați și 43% proteine.

La ora 10:20, toți participanții au finalizat o sesiune de exerciții moderate de 40 de minute pe bandă. Foamea lor a fost apoi evaluată la 12 p.m.

Evaluarea testului. Un mic dejun bogat în proteine „arde” mai multe grăsimi

Oamenii de știință au descoperit că, în comparație cu micul dejun controlat, un mic dejun bogat în proteine ​​„a produs o oxidare mai mare a grăsimilor” în timpul exercițiilor fizice și a ajutat participanții să rămână sătui după aceea.

„Aceste rezultate evidențiază impactul consumului de HP-MR în timpul și după o sesiune de exerciții asupra metabolismului energetic, a senzațiilor de apetit și a markerilor metabolici ai sângelui adulților sănătoși, cu greutate normală, de ambele sexe. Și oferă o perspectivă suplimentară asupra rolului potențial al acestor combinații strategii pentru gestionarea greutății „, spun autorii.

Consumul unui înlocuitor cu masă bogată în proteine duce la o mai mare oxidare a grăsimilor, la suprimarea foametei și la un profil metabolic îmbunătățit după o sesiune de exerciții, susțin cercetătorii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel