Sari la conținut

Cum poate fi prevenită obezitatea la copii

Nutriţioniştii explică ce trebuie să faceţi pentru a nu lăsa kilogramele să se adune în voie şi vă dau câteva sfaturi despre cum să controlaţi factorii de risc care predispun la obezitate.

Acelaşi program de somn şi în vacanţe

Nerespectarea unui program de somn îşi poate face simţite consecinţele şi asupra siluetei. De aceea, indiferent dacă se află în perioada şcolii sau sunt în vacanţă, copiii trebuie să păstreze acelaşi program de somn pentru a nu deregla activitatea organismului.

„De regulă, în perioadele de vacanţă, copiii nu merg la culcare înainte de miezul nopţii, navighează pe internet şi ajung să se trezească a doua zi pe la 11.00-12.00. Părinţii nu înţeleg că privarea de somn este un factor de risc, ce poate duce la obezitate”, avertizează Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Citeste si:

Chiar dacă pentru cei mici, drogurile, ţigările şi alcoolul sunt interzise, în realitate lucrurile nu sunt deloc aşa. Accesul la astfel de substanţe este din ce în ce mai facil şi, pe lângă problemele precum dependenţă şi boli derivate, se mai adaugă şi obezitatea.

„Educarea tinerilor în ceea ce priveşte consumul de droguri şi alcool este imperios necesară nu numai pentru că ele conduc la obezitate, ci şi pentru faptul că nu aduc niciun beneficiu calităţii vieţii”, este de părere specialistul Nicolae Hâncu.

Fără prăjeli şi mezeluri

Educaţi copiii să mănânce cât mai multe fructe şi legume crude, pentru că le oferă saţietate pentru perioade mai lungi. Eliminaţi prăjelile şi gătiţi la grătar, în aburi sau la cuptor. Nu le daţi alimente nocive precum mezeluri, brânză topită, crenvurşti.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.