Sari la conținut

Cum poţi afla dacă rişti să devii impotent

Disfuncțiile erectile au la bază o serie de factori declanșatori. Fumatul, vârsta sau hipertensiunea arterială sunt factorii care cauzează bărbaţilor probleme în dormitor.

A fost creat, însă un calculator cu ajutorul căruia bărbaţii pot afla exact ce risc de impotenţă au. De exemplu, dacă ai 50 de ani, eşti fumător şi ai tensiunea crescută, ai un risc de a dezvolta disfuncţii erectile de 14%.

În cazul unui bărbat de 40 de ani care nu fumează dar are hipertensiune şi afecţiuni ale inimii, riscul de impotenţă este de 8%.

Diabeticii de vârstă mijlocie, cu boli de inimă şi fumători sunt de 8 ori mai predispuşi afecţiunilor sexuale decât bărbaţii sănătoşi de aceeşi vârstă.

În România, peste un milion de bărbaţi  suferă de disfuncţii erectile, însă doar 1% dintre ei se prezintă la medic.

Specialiştii afirmă că 80% dintre cazurile de DE sînt cauzate de anumite boli, precum diabetul (din doi diabetici, unul are disfuncţie erectilă), hipertensiunea arterială, bolile de ficat sau rinichi etc. Factorii psihologici sunt răspunzători pentru 20% dintre cazurile de DE (stresul, anxietatea, depresia). Pe viitor, oamenii de ştiinţă estimează că procentul DE va creşte din cauza procesului general de îmbătrînire şi pentru că va creşte şi accesibilitatea la medic.

Aici găseşti calculatorul cu ajutorul căruia îţi poţi afla riscul de impotenţă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel