Sari la conținut

Cum poţi avea acces la cele mai noi tehnici de diagnostic a riscului de cancer de col uterin

În cadrul campaniei ,,CUNOAŞTE RISCUL!” (1 aprilie-1 august), pacientele pot avea acces la doua dintre cele mai moderne tehnici de diagnostic a riscului de cancer de col uterin disponibile în acest moment la nivel mondial: examen citologic Babeş – Papanicolau în mediu lichid şi testare HPV de risc crescut cu genotipare HPV16 şi 18 (testul cobas HPV). Efetuarea ambelor teste presupune o singură recoltare.

Prin intermediul voucherului de reducere oferit în cadrul campaniei, costul ambelor teste, realizate simultan, va fi de doar 198 RON.

Pentru a putea obţine un voucher de reducere, vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa romania.sanatateafemeii@roche.com sau să contactaţi Roche România, Divizia de Diagnostic, la numărul de telefon 0372 177 930.

Roche Romania – Divizia de Diagnostic a lansat website-ul www.totuldesprehpv.ro adresat tuturor celor interesati sa afle informatii despre Human Papiloma Virus (HPV) si cancerul de col uterin.Accesand acest site puteti afla date suplimentare atat despre HPV pecum si despre sistemul si testul cobas® HPV.

Citeste si:

Despre Cancerul de col uterin şi HPV

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer2. În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

În aprilie 2012, specialiştii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col uterin, prin care se recomandă realizarea ambelor teste: Babeş – Papanicolau şi HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 – 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.