Sari la conținut

Cum poți avea o inimă mai sănătoasă? Patru sfaturi pe care le poți aplica astăzi

inima
Sursa: Unsplash

Inima este un organ esențial, responsabil pentru alimentarea cu sânge a întregului organism. Ea lucrează neîncetat, toată viața, pentru a asigura supraviețuirea noastră. 

Totuși, stilul de viață haotic, alimentația nesănătoasă, grijile și alte probleme de sănătate pot pune o adevărată presiune pe acest organ sensibil și important.

Pentru a preveni bolile și pentru a ne bucura de longevitate este important să știm cum să o îngrijim și, de asemenea, ce putem evita pentru a o menține puternică și sănătoasă.

Sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva sfaturi pe care le poți aplica astăzi pentru a începe să ai mai multă grijă de tine și de inima ta.

„Se vede că avem cu toții inimă mare în aceste zile încercate. Sunt mândră de fiecare dintre noi, de fiecare OM pe care îl văd și îl simt. Știai că poți avea grijă de inima ta, să bată normal și natural, oricât de multe are de dus, dezvoltând câteva obiceiuri simple, însă foarte importante pentru sănătatea ei?

Iată care sunt acestea:

Fă mișcare

Oriunde, oricât. Important este să îți miști corpul și să eviți să îl ții în poziții statice mult timp. Chiar dacă simși că ești în freeze mode, ieși afară și plimbă-te, sau pune o melodie care își place și shake it off, lasă energiile stagnante să se mobilizeze. Le vei ajuta pe cele rele să iasă, le vei fluidiza pe cele bune, va curge sîngele mai bine, inima va pompa, creierul se va lumina, tu vei funcționa mai bine.

Mănâncă sănătos

Mănâncă sănătos, inima ta va fi la fel de sănătoasă ca și ceea ce îi oferi corpului tău în farfurie. Asta e clar și oricine crede acum că orice bagă-n gură e ok, doar să bifeze și asta, căci sunt altele mai importante de făcut acum, se înșeal- amarnic și nu ne dorim să așteptăm semnele în consecință ale organismului…

Odinește-te

Odihnește-te, igiena și calitatea susțin sănătatea inimii tale. Also true. Oricât de mult ai vrea să fii ancorat în realitate, in flow-ul evenimentelor, ca să poți lua anumite decizii în timp util… noaptea e sfeșnic bun doar atunci când lași corpul și mintea să se refacă.

Vorbește

Vorbește cu cei din jur despre atenția pe care trebuie să o acorde sistemului cardiovascular, în acest fel nu doar că vă veți conecta, dar datorită informării pot fi evite probleme de sănătate importante. Mai ales pe cei în vârstă, dar și pe cei mici. Informează-te, tradu pe limba lor, ajută”, dezvăluie Patricia Rusu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel