vineri, iunie 5, 2020

 

Dacă simţi că o răceală este pe cale să te înhaţe iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să n-o dai şi altcuiva sau chiar să previi instalarea ei.

Daniela Șerb

Spală-te pe mâini. Este cea mai uşoară cale de a împiedica răspândirea germenilor. Foloseşte săpun şi apă. Freacă
mâinile cel puţin 20 de secunde. Obişnuieşte-te să te speli pe mâini înainte de masă, de prepararea hranei şi după utilizarea toaletei. Dacă ai fost în preajma unei persoane bolnave spală-ţi mâinile înainte şi după ce ai stat lângă ea.

Citește și:

Foloseşte alcool sanitar pentru dezinfectarea mâinilor. Păstrează o sticluţă la tine în poşetă, la serviciu sau în maşină.

Acoperă-ţi nasul şi gura. Este una dintre cele mai eficiente metode de a ţine boala la distanţă. Dacă poţi, tuşeşte sau strănută într-un şerveţel de unică folosinţă. Nu tuşi în pumni pentru că vei împrăştia germenii pe toate lucrurile pe care vei pune mâna.

Citește și:

Dezinfectează spaţiul în care stai. Nu este nevoie să pulverizezi toată ziua dezinfectante în toată casa. Totuşi, dacă cineva din familie este bolnav este necesar să utilizezi un dezinfectant pentru a spăla tastatura computerelor, telefoanele, clanţele sau telecomenzile pentru a ţine sub control răspândirea germenilor.

Foloseşte prosoape de hârtie

Fă-ţi vaccinul împotriva gripei. Perioada cea mai indicată este în lunile octombrie şi noiembrie, însă dacă virusurile gripale nu sunt răspândite, se poate face și mai târziu.

Citește și:

 

 

Parteneri