Sari la conținut

Cum poți să-ți menții pielea sănătoasă. Evită consumul acestor alimente

sanatatea pielii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa-ti pastrezi pielea sanatoasa

Cum poți să-ți menții pielea sănătoasă. Evită consumul acestor alimente

Pielea este deci cel mai mare şi mai greu organ al corpului uman, având circa 4 kg, mult peste cele 1,5 kg ale ficatului. Reprezentând circa 1/6 din greutatea corporală, pielea conține aproximativ 1.6 trilioane celule. Prin urmare, pielea este un organ care are nevoie de o întreținere specială.

După cum se știe, factorul principal care contribuie la îmbătrânirea pielii este cel genetic. Factorii pe care-i putem controla însă, sunt cei precum fumatul, expunerea excesivă la soare sau o dietă necorespunzătoare.

Pielea își păstrează prospețimea și sănătatea dacă evităm factorii enumerați mai sus. O alimentație sănătoasă, așadar, poate constitui cheia îmbătrânirii cu grație. Medicii specialiști au alcătuit o listă de alimente pe care trebuie să le evităm, conform almanahonline.ro.

Cum sa-ti pastrezi pielea sanatoasa

Cum poți să-ți menții pielea sănătoasă

  • Băuturile energizante

Pe lângă faptul că dau o anume dependență, băuturile energizante trebuie evitate pentru că sunt bogate în zahăr, cofeină, sodiu și acizi, fiind un dușman al sănătății. De asemenea, îmbunătățirea calității somnului vă poate ajuta foarte mult să vă simțiți și să arătați mai tineri.

  • Margarina

Prin conținutului său bazat pe grăsimi trans, acest aliment crește riscul de boli cronice, duce la deshidratare si implicit duce la îmbătrânirea pielii. În plus, margarina conține acizi grași omega-6 cu un nivel ridicat. În timp ce corpul dumneavoastră necesită unele dintre acestea, excesul poate produce inflamații.

  • Carbohidrații

Consumul de cereale integrale este asociat cu diferite beneficii, inclusiv un risc mai mic de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială. În timp ce un aport ridicat de cereale rafinate este asociat cu problemele de sănătate, precum obezitatea, inflamația și îmbătrânirea prematură.

Pâinea și pastele din făină albă rafinată au un indice ridicat de zahăr. Acest lucru înseamnă o glicemie crescută rapid, dar și îngrașare. Totodată carbohidrații rafinați provoacă acnee și accelerează îmbătrânirea pielii.

Evită consumul acestor alimente

  • Mâncarea de tip fast-food

Alimentele încălzite la microunde, alimentele ambalate și cele de tip fast-food vă vor ușura timpul zilnic destinat gătitului. Dar, acestea sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol. Nu sunt recomandate să fie consumate prea des. A le consuma pe o perioadă lungă de timp poate duce la probleme de sănătate. Acest lucru poate crește sodiul din sânge, ceea ce determină retenția de apă și vă poate face să vă simțiți balonați.

  • Alimentele care conțin zahăr

Zahărul nu este doar responsabil de creșterea în greutate. „Ajută” și la apariția ridurilor și a pielei lăsate și lipsite de vitalitate și vă poate afecta sănătatea, în general. Consumul de prea mult zahăr poate avea multe efecte negative asupra sănătății. În principal, duce la îmbătrânirea prematură.

Un exces de alimente și băuturi îndulcite poate duce la creșterea în greutate, probleme cu zahărul din sânge, inflamații, carii dentare și un risc crescut de boli de inimă, printre alte afecțiuni periculoase. De asemenea, zahărul este un combustibil care alimentează celulele canceroase. Așadar, sfatul specialiștilor este de a ține departe deserturile, dulciurile, produsele de patiserie și băuturile răcoritoare de dieta ta, pentru a nu grăbi îmbătrânirea.

  • Carnea conservată grăbește îmbătrânirea pielii

Mezelurile conțin multă sare și conservanți. Consumul de carne procesată duce la deshidratare și declanșează inflamații. De asemenea, consumul de prea multă carne roșie ar putea crește „vârsta biologică” a organismului și ar putea contribui la apariția unor probleme de sănătate, potrivit cercetătorilor. Alimentele mai puțin procesate vă vor susține întotdeauna un aspect mai tânăr.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel