Sari la conținut

Cum prepari singură lapte de migdale la tine acasă?

Laptele de migdale este o variantă sănătoasă și versatilă. Poate înlocui cu succes laptele de vacă și îi ajută pe cei care au intoleranță la lactoză. În plus, poate fi folosit la aproape orice.

Iată de ce ai nevoie

  • O cană migdale crude
  • Un blender
  • Apă
  • Un borcan și o pânză prin care se strecoară brâza(pânză sau tifon)

Iată cum să le prepari

Pune migdalele într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Acoperă cratița cu folie de plastic și pune-le la frigider 4 ore.

Separă apa și migdalele printr-o strecurătoare. Apoi pune-le în blender, adaugă apa proaspătă cât să acoperi puțin și setează-l pe viteză mare timp de 2 minute

Deasupra unui borcan pune o pânză cu ochiuri mici, asfel încât când strecori preparatul din blender, bucățile de migdale să se oprească pe pânză. După ce strecori amestecul ai propria ta versiune de lapte de migdale natural, fără aditivi, stabilizatori sau zahăr.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel