duminică, iunie 7, 2020

Deşi pare prea furmos să fie adevărat, ciocolată vă poate ajuta să daţi jos kilogramele nedorite. trebuie să ţineţi cont însă de momenntul zilei în care o mâncaţi.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit că gustările dulci care fac parte dintr-un mic dejun echilibrat de 600 de calorii, ce conţine atât proteine cât şi carbohidraţi, îi poate ajuta pe cei care ţin o dietă să piardă mai mult în greutate şi să nu acumuleze kilograme în plus pe termen lung.

Citește și:

Abţinerea creează dependenţă psihică

Cheia este să îţi satisfaci poftele culinare dimineaţa, atunci când metabolismul este cel mai activ şi suntem cel mai bine echipaţi pentru a arde caloriile în exes, precizează profesorul Daniela Jakubowicz, coordonatoarea proiecului, citată de varianta on-line a publicaţiei Daily Mail. Dacă evitaţi în totalitate consumul de dulciuri puteţi da naştere, în timp, unei dependenţe psihologice de aceste alimente, adaugă specialistul.

Citește și:

Rezultate vizibile

Pe parcursul unui studiu de 32 de săptămâni, participanţii care au adăugat un desert la micul dejun – ciocolată, tartă sau prăjituri – au slăbit în medie cu 18 kg mai mult decât cei din grupul care a evitat consumul de dulciuri. În plus, primii au reuşit să îşi meţină noua greutate pentru mai mult timp decât cei din al doilea grup.

Parteneri