luni, ianuarie 18, 2021
Elena Oceanu

Deşi pare prea furmos să fie adevărat, ciocolată vă poate ajuta să daţi jos kilogramele nedorite. trebuie să ţineţi cont însă de momenntul zilei în care o mâncaţi.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit că gustările dulci care fac parte dintr-un mic dejun echilibrat de 600 de calorii, ce conţine atât proteine cât şi carbohidraţi, îi poate ajuta pe cei care ţin o dietă să piardă mai mult în greutate şi să nu acumuleze kilograme în plus pe termen lung.

Abţinerea creează dependenţă psihică

Cheia este să îţi satisfaci poftele culinare dimineaţa, atunci când metabolismul este cel mai activ şi suntem cel mai bine echipaţi pentru a arde caloriile în exes, precizează profesorul Daniela Jakubowicz, coordonatoarea proiecului, citată de varianta on-line a publicaţiei Daily Mail. Dacă evitaţi în totalitate consumul de dulciuri puteţi da naştere, în timp, unei dependenţe psihologice de aceste alimente, adaugă specialistul.

Rezultate vizibile

Pe parcursul unui studiu de 32 de săptămâni, participanţii care au adăugat un desert la micul dejun – ciocolată, tartă sau prăjituri – au slăbit în medie cu 18 kg mai mult decât cei din grupul care a evitat consumul de dulciuri. În plus, primii au reuşit să îşi meţină noua greutate pentru mai mult timp decât cei din al doilea grup.