Sari la conținut

Cum recunoaștem insolația. Există un semn care nu trebuie ignorat!

Din cuprinsul articolului

Ce este insolația? În linii mari, expunerea prelungită la temperaturi ridicate și la lumina soarelui, deși pot fi cauzată și de efort fizic în cele mai calde ore ale zilei.

Insolația este o tulburare cauzată de excesul de căldură din organism, în general ca urmare a expunerii prelungite la temperaturi ridicate sau a efortului fizic la temperaturi ridicate.

Șocul termic poate apărea dacă temperatura corpului atinge 40 ° C sau mai mult. Această afecțiune este mai frecventă în lunile de vară.

Afecțiunea necesită tratament de urgență. Accidentul termic netratat poate deteriora rapid creierul, inima, rinichii și mușchii. Daunele se agravează cu cât tratamentul este mai întârziat, crescând riscul de complicații grave sau deces.

Semnele și simptomele de insolatie includ:

  • Temperatura corpului ridicată. O temperatură centrală a corpului de 104 F (40 C) sau mai mare, obținută cu un termometru rectal, este semnul principal al insolației.
  • Stare mentală sau comportament modificat. Confuzia, agitația, vorbirea neclară, iritabilitatea, delirul, convulsiile și coma pot rezulta din insolatie.
  • Alterarea transpirației. În cazul insuficienței provocate de vremea caldă, pielea dvs. se va simți fierbinte și uscată la atingere. Cu toate acestea, în cazul insuficienței provocate de exerciții fizice intense, pielea dvs. se poate simți uscată sau ușor umedă.
  • Greață și vărsături. Este posibil să vă simțiți rău la nivelul stomacului sau vărsăturile.
  • Pielea dvs. poate deveni roșie pe măsură ce temperatura corpului crește.
  • Respirație rapidă. Respirația dvs. poate deveni rapidă și superficială.
  • Pulsul poate crește semnificativ, deoarece stresul de căldură pune o povară extraordinară asupra inimii pentru a vă ajuta să vă răcoriți corpul.
  • Durere de cap

Când să mergeți la medic

Dacă credeți că o persoană poate suferi de insolație, solicitați imediat asistență medicală. Sunați la 112!

Luați măsuri imediate pentru a răci persoana afectată în timp ce așteptați un tratament de urgență.

Aduceți persoana la umbră sau în interior.

Îndepărtați excesul de îmbrăcăminte.

Răciți persoana cu orice mijloace disponibile: așezați-o într-o cadă rece sau duș rece, pulverizați-o cu un furtun de grădină, aplicați comprese cu apă rece, ventilați-o în timp ce o pulverizați cu apă rece, scrie MayoClinic.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: