marți, iulie 5, 2022

Adesea, suntem tentați să facem alegeri alimentare greșite din cauza programului încărcat. De asemenea, există momente când eticheta ne poate păcăli să cumpărăm un produs numai ca să aflăm, ulterior, că alimentul respectiv este complet nesănătos.

Eticheta este foarte importantă atunci când ne decidem să mâncăm mai sănătos. Cu toate acestea…termenii pot fi înșelători. Acesta este, însă, și primul semn că produsul ar trebui să lipsească din alimentația ta. Orice etichetă care nu poate fi citită ascunde, adesea, o multitudine de ingrediente nocive pentru organismul tău.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Ce întrebări îți pui când citești o etichetă?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce întrebări ar trebui să îți pui atunci când citești eticheta unui produs pe care vrei să îl cumperi. Cu timpul, vei face alegeri alimentare mult mai înțelepte, iar acest lucru se va reflecta în starea ta de sănătate.

„Cu toții am trecut prin următoarea situație?

Vezi un produs pe raft care pretinde că este cel mai bun dintre cei mai buni⁠⁠:

  • fără gluten
  • organic
  • pe bază de plante
  • fără arome artificiale
    …și lista continuă⁠⁠.

Te duci acasă, doar ca să realizezi că nu știi jumătate din ingredientele din acest produs.

Vrei să eviți această capcană? Iată patru întrebări pe care ți le poți pune atunci când te uiți la lista de ingrediente înainte de a pune produsul în coș:

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...

1. Știu ce înseamnă fiecare ingredient?
Dacă nu, și nici măcar nu le poți pronunța, nici corpul tău nu știe ce este.

2. Conține uleiuri vegetale?
Aceste uleiuri sunt foarte rafinate, deteriorate și favorizează inflamația în organism.

3. Ce tipuri de zaharuri conține?
Doresc să fiți conștienți de îndulcitorii derivați din porumb și siropurile care conțin fructoză, deoarece acestea sunt metabolizate de ficat și mai ușor convertite în grăsimi. Fii atentă și la numărul de zaharuri adăugate.

Te-ar mai interesa: Alimente banale care te pot omorî dacă le consumi ...

4. Ce aditivi conține?
Toate au implicații variate asupra sănătății, de la microbiomi și perturbatori endocrini la neurotoxicitate și cancerigeni.

Merită să luați câteva minute în plus pentru a citi ingredientele pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați vă va sprijini corpul în loc să îl îmbolnăvească. Există destui factori pe care nu îi putem controla (luăm ca exemplu poluarea), dar modul în care vă alimentați corpul nu este unul dintre ei, deci să profităm de acest lucru”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri incredibile despre Vladimir Putin: „E p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private