Sari la conținut

Cum reglezi nivelul glicemiei în mod natural?

ceai verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
ceaiuri de slabit

Glicemia este reglată, în mod normal, de pancreas. Totuși, valorile pot varia în cazul anumitor afecțiuni, precum diabetul. Iată cum o poți regla în mod natural pentru a menține sănătatea organismului!

Persoanele care suferă de diabet trebuie să urmeze un anumit tratament și să facă schimbări importante în stilul de viață pentru a menține nivelul glicemiei în limitele normale.

În cazul acestor persoane, pancreasul nu mai funcționează în mod corespunzător (deoarece secretă prea puțină insulină) sau corpul a dezvoltat o rezistență la insulină.

Menținerea unei glicemii normale este esențială, deoarece glicemia ridicată poate afecta ochii, rinichii sau sistemul cardiovascular.

Remedii naturale pentru reglarea glicemiei

Potrivit Doza de Sănătate, nivelul glicemiei poate fi reglat cu ajutorul unor remedii naturale.

Infuzia de salvie

Se crede că antioxidanții din componența salviei pot regla nivelul glucozei, îmbunătățind astfel utilizarea insulinei. Astfel, poate fi un remediu perfect inclusiv pentru prevenirea diabetului și tratarea prediabetului.

Ingrediente

1 lingură (15 g) de frunze de salvie
1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

Încălzește apa.
Adaugă salvia de îndată ce începe să dea în clocot.
Lasă să fiarbă timp de 3-5 minute.
Apoi, lasă infuzia să se răcească și strecoar-o.

Apa de anghinare și grepfrut

Cele două ingrediente conțin o glucidă numită inulină, benefică în reglarea glicemiei. Această băutură oferă fibre dietetice și antioxidanți, reglând nivelul de lipide acumulate în artere.

Ingrediente

1 anghinare (50 g)
Sucul a 2 grepfruturi (60 ml)
3 căni de apă (300 ml)

Mod de preparare și de consum

Toacă anghinarea.
Pune-o într-o oală împreună cu apa. Încălzește până atinge punctul de fierbere.
De îndată ce anghinarea a devenit moale, ia oala de pe foc și lasă să infuzeze.
Stoarce sucul grepfruturilor și combină-l cu apa de anghinare.
Consumă acest remediu de 2-3 ori pe zi, de preferință după masă.

Ceai verde

Ceaiul verde crește sensibilitatea la insulină, fiind potrivit în lupa împotriva diabetului și prediabetului.

Ingrediente

1 cană (100 ml) de apă
1 linguriță (5 g) de frunze de ceai verde

Mod de preparare și de consum

Încălzește cana de apă.
Adaugă frunzele de ceai verde de îndată ce de în clocot.
Lasă să infuzeze 8 minute, apoi strecoară și servește.
Bea o cană de ceai verde în fiecare zi, de îndată ce te trezești dimineața, recomandă sursa citată.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel