Sari la conținut

Cum renunți la fumat, în mod natural? Remediile naturiste care te pot ajuta să combați dependența de nicotină

cum renunți la fumat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Crește numărul copiilor care fumează

Fumul inhalat în timpul consumului de tutun poate afecta sănătatea generală a organismului și te predispune la dezvoltarea unor afecțiuni grave. Deși este dificil să renunți la acest obicei nesănătos, anumite remedii naturiste îți pot ușura lupta împotriva dependenței. Cum renunți la fumat, în mod natural, fără a utiliza medicamente?

Fumatul este un obicei care provoacă o multitudine de afecțiuni la nivelul întregului organism. Printre acestea se află diferite tipuri de cancer ( cancer de plămâni, gât, esofag și gură), afecțiuni cardiovasculare și poate afecta diferite organe ( rinichi și pancreas). Cum renunți la fumat, cu ajutorul naturii, pentru a preveni bolile grave pe care acest obicei le provoacă?

Valeriana

Valeriana este o plantă cu proprietăți calmante. Fumatul este utilizat de obicei în acest scop, iar persoanele pot înlocui această senzație de calmare cu efectul oferit de valeriană, în mod natural. De asemenea, această plantă diminuează pofta de tutun. Aceasta poate fi consumată sub formă de capsule, sau, pentru o alternativă 100% naturală, se poate consuma sub formă de infuzie.

Sucuri naturale obținute din fructe și legume

Fructele și legumele sunt bogate în substanțe cu efect detoxifiant, care grăbesc procesul de purificare a organismului. Dacă îți cureți mai repede organismul de toxinele care provoacă dependența, vei putea renunța mai ușor la fumat, deoarece corpul nu va mai solicita substanțele dăunătoare.

Sucul de năsturel

Sucul de năsturel te ajută să îți cureți corpul de toxinele acumulate. Acest proces va opri pofta substanțelor din țigări care provoacă dependență. Pentru suc ai nevoie de 100g de năsturel, 1 morcov și 300 ml de apă. Năsturelul și morcovul se amestecă într-un blender, după care adaugi apa. Se consumă împreună cu sucul obținut dintr-o lămâie. Tratamentul poate fi urmat timp de 2 săptămâni și se consumă de 3 ori pe zi.

Ghimbir

Ghimbirul este eficient în lupta împotriva dependenței. În acest sens, se recomandă mestecarea unei rădăcini de ghimbir pentru a controla pofta de tutun.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel