Sari la conținut

Cum rezolvi problemele de sănătate jenante?

Excesul de păr în anumite zone, pierderea lui în altele, bătăturile, roşeaţa în obraji, buzele uscate sunt neplăceri frecvente, care au însă şi tratamente nu tocmai complicate.

Pilozitatea excesivă între sprâncene, deasupra buzei de sus sau pe bărbie poate fi, uneori, semnul unei afecţiuni precum sindromul ovarelor polichistice.

Cel mai adesea însă, e vorba doar de moştenirea genetică.

Pensatul, folosirea regulată a unei creme depilatoare, dar şi intervenţiile cu laser sau electroliză sunt soluţii pe termen lung.

Roşeaţa din obraji
îţi dă de gol starea interioară, dar când petele roşiatice apar din senin pe bărbie, obraji sau frunte, ele prevestesc rozaceea. Aceasta e o afecţiune cronică a pielii şi se tratează cu medicamente sau cu loţiuni.

Dacă puseurile de roşeaţă sunt însoţite şi de palpitaţii ale inimii în preajma unui grup de persoane, înseamnă că suferiţi de anxietate.

50% din femei îşi pierd din păr până la 40 de ani


Albirea prematură a părului.
Dacă încă n-ai împlinit 40 de ani şi ţi-au apărut deja primele fire albe de păr, poate fi vorba de o tulburare de pigment sau de o boală a tiroidei. În cele mai multe situaţii, genele sunt răspunzătoare pentru albirea prematură.

Transpiraţia
are rolul de a ne răcori corpul. Totuşi, când e secretată în abundenţă, indică hipertiroidie, o boală extrem de incomodă, care poate fi combătută cu ajutorul antipersiprantelor, a pastilelor sau a injecţiilor cu botox, care blochează glandele sudoripare.

Pierderea rapidă a părului este des întâlnită şi în rândul femeilor. Până la vârsta de 40 de ani, aproape jumătate dintre femei îşi pierd o cantitate considerabilă din podoaba capilară. De vină ar putea fi dezechilibrele hormonale, tiroida, sarcina sau anumite medicamente.

Tratamentul constă în administrarea unor substanţe care stimulează creşterea firului de păr sau cu pastile destinate problemelor hormonale.

Buze uscate

Din cauza aerului uscat şi a deshidratării, buzele ajung să prezinte mici crăpături la suprafaţa pielii, iar acest lucru le face sensibile şi inestetice.

Pentru a-şi recăpăta sănătatea, trebuie să evitaţi umezirea buzelor cu salivă şi să folosiţi un balsam hidratant cu gel petrolier, ulei de ricin sau unt de shea, care să aibă şi un factor ridicat de protecţie solară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel