Sari la conținut

Cum să calculați cantitatea potrivită de apă pe care trebuie să o beți în fiecare zi

Cantitatea potrivită de apă pe care trebuie să o beți în fiecare zi. În fiecare an, oamenii beau mai mult de 4 trilioane de metri cubi de apă proaspătă.

Cu siguranță ați auzit că trebuie să beți 8 căni de apă pe zi pentru ca toate procesele din corpul dvs. să funcționeze bine. Cu toate acestea, numărul nu este pe deplin corect și, în acest articol, vom vom ajuta să identificați câtă apă trebuie să beți pe zi.

Mitul celor 8 pahare de apă pe zi

Toate organele noastre sunt formate din apă. Inima și creierul sunt 73% apă, în timp ce plămânii au 83% apă, de exemplu. Ideea că o persoană trebuie să bea 8 pahare de apă pe zi pentru a menține aceste organe și întregul corp hidratat este destul de populară.

Cu toate acestea, aceste „8 pahare” despre care auzim atât de des nu sunt o regulă, ci o sugestie de nivel mediu. Probabil a devenit popular, deoarece pare a fi o regulă de aur pentru toată lumea. De fapt, corpul tău poate avea nevoie de mai multă sau mai puțină apă, conform brightside.me.

Factori care influențează cantitatea de apă de care aveți nevoie

  • Sex și vârstă: La diferite vârste, corpul nostru conține o cantitate diferită de apă. Astfel, avem nevoie de o cantitate diferită pentru a rămâne hidratați. Diferite sexe conțin, de asemenea, cantități diferite de apă în corp.
  • Greutate: Studiile spun că adulții cu un indice de masă corporală mai mare sunt mai predispuși să rămână deshidratați. De asemenea, pe lângă faptul că vă mențineți suficient hidratat, apa vă poate ajuta și să pierdeți în greutate.
  • Mediu: Dacă locuiți în zone calduroase, evident că aveți nevoie de mai multă apă; iar dacă locuiți lângă mare sau ocean, unde umiditatea este mai mare, organismul dvs. ar necesita mai puțin din ea.
  • Exerciții: dacă sunteți sportiv sau pur și simplu faceți exerciții fizice în mod regulat, veți transpira mai mult decât o persoană care are o ocupație sedentară. Astfel, trebuie să înlocuiți lichidul pe care îl pierdeți.

De asemenea, nu putem uita de condiții speciale, cum ar fi:

  • Sarcina și alăptarea: În timpul sarcinii, studiile sugerează că femeile ar trebui să bea mai multă apă decât de obicei.
  • Starea generală de sănătate: lucruri precum febra sau diareea fac ca organismul să piardă apa mai repede decât de obicei. Este important să beți apă pentru a preveni deshidratarea.

Cum să calculezi cantitatea potrivită de apă pe care să o bei zilnic

 Există o formulă care vă va ajuta să calculați cantitatea de apă de care are nevoie corpul.

Cantitatea de apă în litri pe care trebuie să o beți pe zi este egală cu greutatea dvs. în kilograme înmulțită cu 0,033.

După ce aflați rezultatul, puteți face un program care vă va ajuta să vă amintiți să beți câtă apă aveți nevoie. De exemplu, este mai bine să vă începeți ziua cu un pahar sau 2 de apă pe stomacul gol. Printre altele, apa dimineața îți mărește energia și îți accelerează metabolismul; astfel, te va ajuta să stai bine și vesel toată ziua.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel