Sari la conținut

Cum să cureți plămânii în mod natural. Metode pentru a elibera căile respiratorii și a evita problemele de sănătate

boli pulmonare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.com
Boala pulmonară obstructivă cronică, este o afecțiune medicală gravă, a treia cauză de deces la nivel global

Metode naturale pentru a elibera căile respiratorii și a evita problemele de sănătate.

Plămânii sunt unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, deoarece ne permit să primim oxigenul de care avem nevoie pentru a trăi. De aceea, a avea grijă de ei este esențial pentru o stare de sănătate bună. Iar pentru a preveni bolile, nimic nu se compară cu curățarea naturală a căilor respiratorii.

„Plămânii au două funcții principale: una este aceea de a obține oxigenul din aerul care intră în organism pentru ca acesta să poată funcționa corect, iar cealaltă este aceea de a elimina dioxidul de carbon, deșeurile produse ulterior de organism”, rezumă MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Respirarea aerului poluat, a fumului de țigară și a altor toxine poate deteriora plămânii și chiar cauza probleme grave de sănătate.

De fapt, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea la poluarea aerului provoacă 4,2 milioane de decese premature în fiecare an la nivel mondial.

După ce plămânii lor sunt expuși la poluare, pieptul unei persoane se poate simți plin, congestionat sau umflat. „Iar acumularea de mucus care reține microbii și agenții patogeni este cea care contribuie la această senzație de greutate”, descrie site-ul Medical News Today.

Cum să cureți plămânii în mod natural

Există modalități mai mult decât evidente de a curăța căile respiratorii, cum ar fi evitarea de a sta în preajma fumului de țigară, a aerului poluat și chiar deschiderea ferestrelor și contactul cu natura.

De asemenea, ajută dacă o persoană încorporează schimbări în stilul de viață, cum ar fi activitatea fizică regulată și o alimentație sănătoasă.

Și tocmai în acest sens sunt foarte utile infuziile de ierburi sau de plante ori alimentele, preparate într-un anumit mod sau în combinație, în acest scop.

Este demn de remarcat faptul că, înainte de a începe orice tratament, este întotdeauna esențial să consultați un medic specialist pentru un diagnostic corect și un eventual tratament.

Iată câteva opțiuni de luat în considerare care reies din cercetările medicale.

Vaporii de eucalipt

Unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru eliberarea căilor respiratorii este cunoscut ca fiind vaporii de eucalipt.

Eucaliptul este o plantă cu proprietăți pentru tratarea afecțiunilor respiratorii: expectorantă, antiseptică și antiinflamatoare.

Ajută la eliminarea flegmei acumulate, reduce inflamația căilor nazale și facilitează circulația aerului. De asemenea, este util în cazul răcelii, tusei, faringitei, bronșitei și gripei.

Ingrediente

  • 2 căni de apă
  • O mână de frunze de eucalipt
  • Mod de preparare
  • Fierbeți apa cu frunzele de eucalipt timp de aproximativ 5 minute.
  • Opriți focul și așezați cu grijă vasul pe masă.
  • Acoperă-ți capul cu un prosop și apropie-ți fața de oală pentru a inhala aburii fierbinți din amestec.
  • Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 15 minute.

Usturoi pentru bronhii și respirație

Usturoiul este un aliment extraordinar și puțini sunt cei care știu de beneficiile sale pentru curățarea plămânilor după fumat și purificarea completă a acestora.

Acesta conține alicină, un ingredient activ pentru tratarea unor boli precum răceala și gripa și pentru favorizarea deschiderii bronhiilor.

Cel mai bine este să consumați usturoiul crud. Dar dacă aveți probleme cu respirația urât mirositoare, cel mai bine este să tăiați un cățel de usturoi în două și să-l înghițiți ca pe o pastilă cu un pahar de apă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel