marți, iunie 22, 2021

Vara pare déjà departe şi pe măsură ce frunzele se colorează în maro, roşu, galben şi dispar încet încet şi sandalele, rochiile şi costumele noastre de baie îţi găsesc locul întrun sertar până la anul.

Ceea ce uităm să punem acolo sunt, evident, kilogramele.

Toamna şi iarna sunt anotimpurile când acumulăm cele mai multe kilograme în plus. Vremea rece de afară, ne îmbie să dormim mai mult, să devenim sedentari şi să practicăm activităţile sedentarului. Cum ar fi să mâncăm în faţa televizorului. Puţină grăsime nu se vede sub puloverul gros de iarnă, iar celulita este déjà camuflată de blugii groşi. Iar când vine Crăciunul, fiecare trebuie să se răsfeţe cu alimentele gustoase, aşa că dintr-una în alta, facem excese.Specialiştii sunt de părere că poţi să acumulezi până la 5 kilograme dacă nu respecţi

aceste reguli simple

1.Să nu cazi în plasa trufandalelor

Chiar dacă dovleceii miros foarte bine şi te îndeamnă să guşti sau pastrami este la ea acasă, în această perioadă, nu trebuie să te laşi păcălit. Este cel mai bine să te muţi într un mediu care încurajează activitate fizică şi alimentaţia sănătoasă în aceste luni critice. Ţine mâncarea nesănătoasă afară şi profit de vremea răcoroasă până nu se va întuneca şi mai devreme şi va fi şi mai frig.

 2.Planifică

Rutina zilnică de exerciţii poate fi dată peste cap de schimbările de temeperatură aşa că este bines ă ai un plan de

rezervă pentru ploaie, zăpadă sau întuneric. De asemenea, să ai un plan de atac şi după Crăciun, când o să vrei să guşti câte puţin din toate.

 

3.Detoxifiază-te

Ţine cure de detoxifiere ca să porneşti cu dreptul toamna aceasta. Toxinele nedorite pot fi eliminate cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase şi un plan de exerciţii pus la punct.

 

Ana Maria Niţu

Ultimele stiri

Parteneri