Sari la conținut

Cum să fii fericit: Top 5 obiceiuri pe care să le adaugi la rutina zilnică

serotonina
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Stil de viata sanatos

Cum să fii fericit? Indiferent de versiunea ta despre adevărata fericire, să trăiești o viață mai fericită și mai mulțumită este la îndemâna oricui. Câteva modificări ale obiceiurilor tale obișnuite, cum ar fi dormitul și exercițiile fizice, te pot ajuta să ajungi acolo.

Obiceiurile contează. Dacă ați încercat vreodată să renunțați la un obicei prost, știți prea bine cât de bine sunt înrădăcinate.

Ei bine, și obiceiurile bune sunt adânc înrădăcinate. De ce să nu vă străduiți să faceți ca obiceiurile pozitive să facă parte din rutina dumneavoastră?

Următoarele obiceiuri zilnice vă pot ajuta să obțineți mai multă fericire în viața dumneavoastră.

1. Zâmbiți
Ai tendința de a zâmbi atunci când ești fericit. Dar, de fapt, este o stradă cu două sensuri.

Zâmbim pentru că suntem fericiți, iar zâmbetul determină creierul să elibereze dopamină, care ne face mai fericiți.

Deși nu este complet infailibilă, cercetătorii au descoperit că legătura dintre zâmbet și fericire ar putea fi atribuită „ipotezei feedback-ului facial”, în care expresiile faciale pot avea o influență modestă asupra emoțiilor.

Asta nu înseamnă că trebuie să umbli cu un zâmbet fals lipit pe față tot timpul. Dar data viitoare când vă simțiți deprimat, schițați un zâmbet și vedeți ce se întâmplă. Sau încercați să începeți fiecare dimineață zâmbind la dvs. în oglindă.

2. Faceți exerciții fizice
Exercițiile fizice nu sunt doar pentru corp. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea stresului, a sentimentelor de anxietate și a simptomelor de depresie, sporind în același timp stima de sine și fericirea.

Trucul este să nu vă suprasolicitați. Dacă vă aruncați brusc într-o rutină extenuantă, s-ar putea să sfârșiți doar frustrat (și dureros).

  • Faceți o plimbare în jurul blocului în fiecare seară după cină.
  • Înscrieți-vă la un curs pentru începători de yoga.
  • .Începeți-vă ziua cu 5 minute de stretching.
  • Amintiți-vă de orice activități distractive care v-au plăcut cândva, dar care au căzut pe linie moartă. Sau puteți lua în considerare începerea unor activități pe care v-ați dorit întotdeauna să le încercați, cum ar fi golful, bowlingul sau dansul.

3. Dormiți suficient de mult
Majoritatea adulților au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă vă găsiți luptând cu nevoia de a trage un pui de somn în timpul zilei sau, în general, vă simțiți ca și cum ați fi într-o ceață, corpul dvs. vă poate spune că are nevoie de mai multă odihnă.

Indiferent cât de mult ne îndrumă societatea noastră modernă spre mai puțin somn, știm că un somn adecvat este vitalSursa de încredere pentru o sănătate bună, funcționarea creierului și bunăstarea emoțională. De asemenea, dormitul suficient reduce risculSursa de încredere de a dezvolta anumite boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, depresia și diabetul.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă construiți o rutină de somn mai bună:

  • Notează cât ai dormit în fiecare noapte și cât de odihnit te simți. Puteți încerca, de asemenea, să folosiți o aplicație pentru a vă urmări somnul.
  • Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekenduri.
  • Faceți o baie în cadă, citiți sau faceți ceva relaxant. Evitați să mâncați și să beți mult.
  • Păstrați-vă dormitorul întunecat, răcoros și liniștit.
  • Investiți într-o lenjerie de pat bună.
  • Dacă aveți în mod constant probleme de somn, luați în considerare posibilitatea de a discuta cu un medic. Este posibil să aveți o tulburare de somn care necesită tratament.

4. Mâncați ținând cont de starea de spirit
Poate că știți deja că alegerile dvs. alimentare au un impact asupra sănătății dvs. fizice generale. Dar unele alimente vă pot afecta și starea de spirit. sursa de încredere.

De exemplu:

  • Carbohidrații eliberează serotonină, un hormon de „stare de bine”. Doar țineți carbohidrații simpli – alimente bogate în zahăr și amidon – la minimum, deoarece acel val de energie este de scurtă durată și vă veți prăbuși. Alegerea carbohidraților complecși, cum ar fi legumele, fasolea și cerealele integrale, vă poate ajuta să evitați o cădere nervoasă, furnizând în același timp serotonină.
  • Carnea slabă, carnea de pasăre, legumele și lactatele sunt bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine eliberează dopamină și norepinefrină, care stimulează energia și concentrarea.
    S-a constatat că acizii grași Omega-3, cum ar fi cei care se găsesc în peștele gras, au efecte antiinflamatoriiSursa de încredere care se extind la sănătatea generală a creierului dumneavoastră. Dacă nu mâncați pește, ați putea lua în considerare să discutați cu un medic despre o posibilă suplimentare.
  • Alimentele foarte procesate sau prăjite au tendința de a vă lăsa să vă simțiți deprimat și la fel și săritul peste mese.
    Dacă doriți să mâncați cu starea de spirit în minte, luați în considerare posibilitatea de a începe cu alegerea unui aliment pentru starea dvs. de spirit în fiecare zi.
  • Schimbați un produs de patiserie mare și dulce la micul dejun cu un iaurt grecesc cu fructe. Vă veți satisface în continuare pofta de dulce, iar proteinele vă vor ajuta să evitați o cădere de energie la jumătatea dimineții. Luați în considerare adăugarea unui nou schimb de alimente în fiecare săptămână.

5. Practicați recunoștința
Simplul fapt de a fi recunoscător vă poate da un impuls mare la starea de spirit, printre alte beneficii. De exemplu, un studiu în două părți a constatat că practicarea recunoștinței poate avea un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranță și fericire.

Ați putea încerca să începeți fiecare zi prin recunoașterea unui lucru pentru care sunteți recunoscător. Puteți face acest lucru în timp ce vă spălați pe dinți sau pur și simplu așteptați să sune alarma care a adormit.

În timp ce vă petreceți ziua, luați în considerare posibilitatea de a fi atent la lucrurile plăcute din viața dumneavoastră. Acestea pot fi lucruri mari, cum ar fi să știi că cineva te iubește sau să primești o promovare binemeritată.

Dar pot fi și lucruri mărunte, cum ar fi un coleg de serviciu care v-a oferit o cafea sau vecinul care v-a făcut cu mâna. Poate că ar putea fi chiar doar căldura soarelui pe pielea ta.

Cu puțină practică, s-ar putea chiar să deveniți mai conștienți de toate lucrurile pozitive din jurul vostru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel