luni, martie 27, 2023

Cum să fii puternic din punct de vedere mental? Controlează aceste 7 emoții

Nu există emoții bune sau rele, ci doar modul în care alegeți să faceți față emoțiilor fac diferența. Cheia succesului este să fii conștient de emoțiile tale și să înțelegi cum să-ți controlezi emoțiile, astfel încât acestea să nu te controleze.

Emoțiile tale influențează modul în care gândești și te comporti. Potrivit yourtango.com, este important să fii conștient de modul în care reactivitatea ta emoțională îți poate schimba percepția și, în cele din urmă, comportamentul.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

anxietate

Cum să fii puternic din punct de vedere mental? Controlează aceste 7 emoții

Iată 7 moduri în care poți profita în plin de emoțiile tale:

1. Furia te poate determina să faci lucruri pe care le regreți mai târziu.

O mulțime de lucruri bune provin din sentimente de furie; Mișcarea pentru drepturile civile, de exemplu, nu s-ar fi întâmplat dacă nimeni nu ar fi supărat de rasism.

Dar, de prea multe ori, sentimentele furioase pot duce la cuvinte dure și la decizii pripite. Fie că spuneți ceva nepoliticos unui agent de servicii pentru clienți care nu vă satisface nevoile, fie că vă răstiți la un client care pare să vă piardă timpul, sentimentele furioase pot duce la dezastru dacă nu sunteți atenți.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Învață să recunoști semnele de avertizare care îți spun că mânia ta se intensifică și ia măsuri pentru a te liniști, înainte să devii atât de furios să te comporti într-un mod pe care îl vei regreta ulterior.

2. Anxietatea vă poate face să pierdeți timp îngrijorându-vă.

Deși există unele lucruri care ar trebui să vă facă să vă simțiți anxioși, îngrijorarea cu privire la evenimentele care se află în afara ariei voastre de control nu este o bună utilizare a timpului.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Sentimentele anxioase pot duce la o mulțime de gânduri îngrijorătoare, predicții catastrofale și întrebări inutile de genul „ce-ar fi dacă …”.

În loc să rămâi țintuit, transformă îngrijorarea neproductivă în rezolvarea activă a problemelor.

Angajați-vă să îmbunătățiți situația și să luați măsuri pentru prevenirea dezastrelor, în loc să vă îngrijorați în mod inactiv că se poate întâmpla ceva rău.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

3. Frustrarea te poate determina să renunți.

Sentimentele de frustrare pot duce la gânduri precum „Nu pot face asta” și „Acest lucru este prea greu”. Acest mod de gândire vă va alimenta doar frustrarea.

În cele din urmă, vă poate face să depuneți mai puțin efort și puteți renunța prematur.

Recunoașteți modul în care frustrarea vă influențează performanța. Când vă luptați pentru a îndeplini o sarcină dificilă, faceți pauze frecvente și dezvoltați un monolog interior util care vă încurajează eforturile.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

4. Tristetea te poate determina sa te retragi.

Când te simți trist s-ar putea să fii tentat să te izolezi. Dar retragerea din mijlocul prietenilor și a familiei vă poate agrava suferința. Puțini oameni reușesc să fie fericiți, doar stând singuri pe canapea.

Alegeți să aveți contact cu ceilalți, chiar și atunci când nu aveți neapărat chef.

Există mari șanse ca a fi în preajma oamenilor să poată oferi o distragere a atenției, confort sau poate chiar o ușurare comică.


Învață cum să-ți controlezi emoțiile

5. Frica te poate reține.

Frica este incomodă și este normal să depui eforturi mari pentru a evita acel disconfort. Cu toate acestea, evitarea oricărui lucru care vă face să vă simțiți frică vă poate împiedica să vă atingeți obiectivele.

Dacă frica de respingere vă împiedică să candidați pentru un nou loc de muncă sau frica de eșec vă împiedică să începeți noua afacere, fiți dispuși să vă confruntați cu temerile.

Cu practica, veți câștiga încredere în capacitatea dvs. de a face lucrurile care vă sperie.

6. Emoția vă poate determina să treceți cu vederea riscurile.

Nu doar emoțiile incomode vă pot sabota eforturile; entuziasmul poate fi și el problematic. Când sunteți cu adevărat entuziasmați de ceva, emoțiile dvs. vă pot determina să subestimați riscul și să supraestimați șansele de succes.

Fie că sunteți tentați să încheiați un credit ipotecar care nu ține cont de buget, fie că intenționați să renunțați la locul de muncă pentru a începe o afacere fără un plan clar, să fiți conștienți de faptul că emoțiile care vă fac să vă simțiți bine vă pot influența foarte mult deciziile.

Luați-vă timp pentru a evalua avantajele și dezavantajele deciziilor, astfel încât entuziasmul dvs. să nu vă abată.

7. Rușinea te poate face să te ascunzi.

Rușinea este o emoție puternică care te poate face să vrei să dispari. Poate că intenționați să ascundeți greșelile de care vă este rușine sau ceea ce sunteți cu adevărat.

Refuzați să păstrați secrete care provin din rușine.

Fiți autentic și asumați-vă tot ceea ce ați făcut, în ciuda sentimentelor rușinoase care pot apărea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private