Sari la conținut

DIETA PARIZIANĂ Cum să fii slab fără să renunți la mâncărurile savuroase

Dieta pariziană nu interzice nimic. „Mai bine mănânci ceva foarte gustor, în cantitate mică, decât o salată fără gust. Chiar dacă pare un sacrilegiu, se acceptă inclusiv un hamburger din când în când, fără a fi însă asociat cu cartofi prăjiți sau sucuri acidulate”, dezvăluie medicul nutriționist Jean-Michel Cohen, autorul mai multor cărți care au abordat acest subiect. Iată, pe scurt, top 5 secrete ale dietei pariziene.
1. Bucurați-vă de mâncare. Stabiliți unde și când mâncați fiecare masă și savurați fiecare mușcătură. Sentimentul de sațietate o să apară curând.
Ideal ar fi să petreceți cel puțin 20 de minute la masă și să nu faceți nimic altceva în timpul ăsta. Încercați să vă treziți cu 20 de minute mai devreme ca să aveți timp de micul dejun și nu mâncați la birou la masa de prânz.
Foarte important, evitați privitul la televizor în timpul meselor. Asta pentru că televizorul distrage atenția și nu îți mai dai seama când ai depășit măsura.
2. Mărimea contează. Francezii pun mai mult accent pe textura mâncării, pe savoare sau prezentarea ei pe farfurie decât pe cantitate. „Nu e o dietă, este o atitudine față de mâncare. Preferăm calitatea, nu cantitatea. Porțiile mai mici înseamnă mai puține calorii”, exemplifică nutriționistul francez.
3. Fiți activi. Mergeți pe jos și folosiți cât mai mult bicicleta, dar și scările în locul liftului, atunci când se poate.
4. Mâncați proaspăt. Ingredientele proaspete, crescute local ar trebui să fie baza alimentației. Fiți creativi cu fructele și legumele, gătiți-le în fel și chip:  în salate, la cuptor, la abur, pe grătar. În plus, se recomandă cât mai puțină mâncare procesată.
5. Apă în loc de sucuri. Chiar dacă paharul de vin e nelipsit de la masa fracezilor, ei consumă și multă apă în locul sucurilor acidulate când le e sete.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.