Sari la conținut

Cum să îți atingi fiecare obiectiv? Cele 2 elemente care te vor disciplina definitiv

Stare de fericire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medicamentele pe care nu le găsești în farmacie

Fie că vorbim despre un obiectiv fizic, precum pierderea kilogramelor în plus, sau un obiectiv mintal, precum încheierea unui proiect important, disciplina este elementul fundamental pentru obținerea rezultatelor dorite.

Responsabilitatea este fundamentală pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ți le propui. Trebuie să îți asumi responsabilitatea oricărui rezultat, fie el negativ sau pozitiv, fiind capabil să înveți o lecție la orice pas.

Responsabilitatea poate fi de două tipuri, după cum susține Patricia Rusu. nutriționist.

Atât responsabilitatea internă, cât și cea externă vor fi arma ta secretă în îndeplinirea visului tău.

Cum să îndeplinești orice obiectiv?

„Chiar acum, gândește-te la toate momentele în care ai luat o decizie, o alegere sau ți-ai făcut o promisiune care te-ar ajuta să-ți atingi obiectivele.

Poate te-ai decis să gătești cina în fiecare seară sau să ajungi la sală de 3 ori pe săptămână. De câte ori ai ajuns la punctul de a implementa noul obicei dar pur și simplu te-ai gândit „eh, nu astăzi”.

Este frustrant când știi exact ce să faci, cum să faci și când să o faci, dar pur și simplu nu merge, pentru că responsabilitatea este ultima piesă a puzzle-ului care te va duce la țel.

Există 2 tipuri de responsabilitate de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele:

Responsabilitate internă

În primul rând, este important să rămâi responsabiliă față de tine. Când nimeni nu este prin preajmă să te vadă sau să-ți recunoască acțiunile, responsabilitatea internă este micul impuls care te scoate din pat atunci când poftești un pic de somn în plus.

Responsabilitate externă

Aceasta însemană să rămâi responsabilă față de ceilalți. Când știi că altcineva știe de obiectivele tale, te sprijină și este dornic să afle despre progresul tău, aproape că simți un sentiment de obligație.

Un exemplu poate fi mersul la sală cu o prietenă, care să te scoată din casă într-o zi în care dacă ai merge singură nu te-ai prezenta la sală, ci mai degrabă ai sta la Netflix.

Această responsabilitate externă lipsește adesea din călătoriile multor oameni, deoarece este ceva ce trebuie să caute și să ceară, fie un prieten, fie un profesionist.

În programele mele, ofer asta clientelor mele. În fiecare săptămână primesc un feedback sincer, coaching în grup, fac parte dintr-o comunitate privată de membri unde se încurajează reciproc.

Combinația elor două – responsabilitatea internă și responsabilitatea externă s-a dovedit că permite omului să rămână responsabil de-a lungul vieții și să atingă obiectivele pe care și le stabilește”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel