Sari la conținut

Cum să îți echilibrezi hormonii pentru a putea pierde în greutate

Dezechilibrul hormonal
Sursă foto: HealthFitOpedia
Dezechilibrul hormonal si kilogramele in plus

Întâmpinați dificultăți în a pierde în greutate chiar și atunci când reduceți caloriile, urmați o dietă de slăbire și faceți exerciții regulate? Se pare că, indiferent ce faci, se pare că nu poți slăbi? Una dintre cele mai frecvente cauze ale dificultății de scădere în greutate este dezechilibrul hormonal.

Dezechilibrele hormonale au fost legate de reducerea metabolismului și creșterea stocării de grăsimi, ceea ce poate face dificilă pierderea în greutate. Să aruncăm o privire la cum să echilibrăm hormonii pentru pierderea în greutate.

Ce sunt hormonii?

Hormonii sunt mesageri chimici responsabili pentru o serie de funcții din organism. Acești hormoni esențiali influențează atât sănătatea masculină, cât și cea feminină. Când apare un dezechilibru hormonal, acesta poate crește riscul de boli grave, inclusiv diabet, tulburări autoimune, cancer și boli de inimă.

Printre altele, hormonii controlează, de asemenea, modul în care corpul tău răspunde la alimente, unde este depozitată grăsimea, pofta și apetitul tău. Mai jos sunt cinci hormoni care vă pot împiedica să pierdeți în greutate.

  • Colecistokinina – Colecistokinina este un hormon distribuit în sistemul nervos central și tractul gastrointestinal. Stimulează vezica biliară și pancreasul și este cunoscut sub numele de hormonul de sațietate. Vă anunță când sunteți plin. Când acest hormon nu răspunde corect, ajungi să mănânci mai mult decât ar trebui.
  • InsulinaInsulina este folosită pentru a transforma zahărul în combustibil. Rezistența la insulină se datorează adesea lipsei de exerciții fizice, stresului excesiv, consumului excesiv de băuturi alcoolice și obezității. Când apare rezistența la insulină, organismul începe să stocheze excesul de grăsime, în special în jurul abdomenului.
  • Grelina – Grelina este numită hormonul foamei. Acest hormon semnalează creierului atunci când organismul are nevoie de mai multă hrană pentru a produce energia de care are nevoie. Stomacul eliberează grelină și trimite un semnal de foame creierului. Când grelina este trimisă la momentul nepotrivit, s-ar putea să simțiți stare de foame când de fapt nu vă este.
  • Leptina – Leptina este un supresor al apetitului. Celulele adipoase eliberează leptina pentru a arăta organismului că are depozite ample de energie. Cu toate acestea, cercetătorii au arătat că corpurile persoanelor obeze nu răspund la aceste semnale. Acest lucru are ca rezultat să mănânci atunci când nu ți-e foame. În plus, leptina controlează pofta. Atunci când organismul răspunde necorespunzător la semnalele leptinei, pot apărea pofte.
  • Irisin – Irisin este cunoscut ca hormonul exercițiului fizic. Acest hormon ajută la transformarea grăsimilor în țesut adipos maro care poate fi ușor ars de organism. Acest hormon este eliberat de mușchi în timpul exercițiilor aerobice. Ajută la creșterea metabolismului, rezultând o persoană mai slabă, mai sănătoasă.

După cum puteți vedea, există câțiva hormoni care vă pot afecta capacitatea de a pierde în greutate. Când acești hormoni sau alți hormoni devin dezechilibrați, poate apărea creșterea în greutate.

A învăța cum să-ți echilibrezi hormonii prin metode dovedite de slăbire HRT este primul pas către o sănătate îmbunătățită și o scădere în greutate îmbunătățită.

Terapie hormonală pentru pierderea în greutate

Știați că terapia de substituție hormonală vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să vă mențineți și să vă optimizați starea generală de sănătate și bunăstare? Hormonii bioidentici sunt creați folosind substanțe naturale care sunt similare cu hormonii care sunt creați în mod natural în organism. Acești hormoni sunt conceputi pentru a aborda dezechilibrele hormonale și a le corecta.

În plus față de cei enumerați mai sus, o serie de hormoni sexuali precum estrogenul, progesteronul și testosteronul pot deveni dezechilibrati. Când apare un dezechilibru, creșterea în greutate, schimbările de dispoziție și dificultățile de somn pot afecta o persoană.

cantar kilograme
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Unul dintre cele mai frecvente dezechilibre ale hormonilor sexuali este progesteronul. Deși progesteronul crește și scade în mod natural pe parcursul zilei, schimbările hormonale uriașe vă pot afecta starea de spirit și pot duce la creșterea în greutate, în special la nivelul secțiunii mediane.

Utilizarea hormonilor bioidentici vă reechilibrează corpul și promovează pierderea în greutate atunci când sunt respectate alte protocoale de pierdere în greutate.

Echilibrează hormonii pentru a pierde în greutate

Pe lângă terapia de substituție hormonală, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă echilibrați nivelurile hormonale.

  • Dieta – O dietă bogată în antioxidanți, vitamine și minerale este una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să pierdeți în greutate. În plus, administrarea de suplimente de vitamine și minerale vă poate ajuta să vă asigurați că organismul dumneavoastră primește o nutriție adecvată.
  • Proteine – Majoritatea susținătorilor sănătății realizează, de asemenea, importanța dietelor slabe cu proteine, pline cu carbohidrați complecși. Proteinele ajută organismul să folosească corect insulina, rezultând mai multă pierdere de grăsime. Dacă mănânci trei mese pe zi și câteva gustări, te pot ajuta să arzi excesul de grăsime. Gustările tale ar trebui să fie o gustare cu proteine, cum ar fi o mână de migdale.
  • Detoxifierea va ajuta, de asemenea, la resetarea hormonilor organismului. Un program de detoxifiere presupune consumul de alimente crude și consumul de apă distilată pură. Odată ce procesul de detoxifiere este complet, este timpul să începeți o rutină de terapie hormonală pentru a vă ajuta să vă readuceți hormonii la linie.
  • Somn – Asigurați-vă că vă odihniți suficient. Una dintre cele mai mari cauze ale dezechilibrelor hormonale este lipsa somnului reparator. Opriți toate articolele electronice cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare pentru a ajuta organismul să se pregătească pentru somn. Când te culci, asigură-te în camera este întuneric, dar și o temperatură optimă. Corpul produce melatonină în timpul întunericului. Dacă nu dormi în întuneric, rezervele de melatonină vor fi scăzute, ceea ce poate duce la dezechilibre hormonale.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel