sâmbătă, iunie 10, 2023

Cum să mănânci alimentele care îți plac fără să te îngrași! S-ar putea să vi se pară ciudat, dar nu este așa. Există alimente pe care le poți mânca în cantități mari, iar silueta ta va arăta la fel, ba chiar poți slăbi.

Dar ce alimente ar trebui să mâncăm?

Specialiștii ne recomandă să evităm dulciurile, mențineți un echilibru în mesele dumneavoastră și totuși numărul de pe cântar rămâne stagnant. De ce se întâmplă acest lucru?

Există mulți factori de influență, dar și alegerile corecte joacă un rol decisiv.

Trebuie să consumăm alimente selecționate dacă vrem să fim bine atât în corp, cât și în spirit. Puteți mânca mult, puteți satisface senzația de foame, dar numai cu alimente care au această capacitate.

Dacă obiectivul nu este doar de a slăbi, ci și să vă îmbunătățiți calitatea alimentației, ar trebui să vă umpleți farfuria cu alimente bogate în fibre și sărace în grăsimi și calorii, care, în plus, îmbunătățesc digestia și favorizează senzația de saturație.

Fructe

Primele pe listă sunt bineînțeles fructele, deoarece o porție conține până la 100 de calorii și le poți consuma aproape nelimitat, dar și să te saturi satisfăcător, mai ales dacă le combini cu nuci. Gama din care poți alege este largă, fiind de preferat să le alegi în sezon.

Produsele lactate: Iaurt

Un produs lactat preferat, iaurtul este bogat în proteine de înaltă calitate. Preferați însă să consumați iaurtul clasic simplu și nu deserturile de iaurt cu adaos de arome și zaharuri.

Leguminoase

Nu este o coincidență faptul că leguminoasele sunt principala sursă de proteine pentru vegetarieni și vegani, deoarece sunt bogate în fibre, sărace în grăsimi și conțin o abundență de nutrienți valoroși.

Legume

La fel ca fructele, legumele sunt bogate în vitamine și nutrienți, în timp ce fibrele pe care le conțin satisfac senzația de sațietate. Alegerile ideale sunt spanacul (doar 7 calorii pe cană), cartofii dulci (103 calorii pe cană) și varza de Bruxelles (56 de calorii pe cană).

O altă categorie de alimente sărace în grăsimi, dar bogate în fibre și proteine, cerealiere integrale, cum ar fi pâinea și pastele, dar și ovăzul și quinoa, conțin, de asemenea, vitamina B și fier și sunt incluse în rândul aliaților alimentari în slăbit, potrivit pronews.gr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private