Sari la conținut

Cum să mănânci ca să te menții tânăr și suplu. Obiceiul alimentar care întârzie îmbătrânirea și ajută la slăbit

Dieta
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Cercetătorii au descoperit cum să mănânci ca să te menții tânăr și suplu: mai puțin. Reducerea aportului de calorii pare să ajute la încetinirea procesului de îmbătrânire, cel puțin la adulții sănătoși.

Experții spun că concluziile sunt intrigante, dar trebuie făcute mai multe cercetări pentru a determina dacă sunt implicați și alți factori.

Cea mai bună metodă de restricție calorică e să te concentrezi pe alimentele dense în nutrienți și să le eviți pe cele cu un conținut ridicat de zahăr, potrivit unui nou studiu. 

Cercetătorii au folosit analiza ADN -ului din probe de sânge pentru a măsura rata îmbătrânirii și au raportat că restricția calorică a încetinit procesul de îmbătrânire.

Studiul a inclus 220 de bărbați și femei sănătoase în trei site -uri diferite din Statele Unite. Participanții, fie au continuat să urmeze dieta lor obișnuită, fie au avut o reducere de 25% a caloriilor consumate.

Oamenii de știință au urmărit dieta și sănătatea participanților timp de doi ani și au luat probe de sânge la începutul studiului și din nou la 12 luni și la 24 de luni după.

Ce au descoperit cercetătorii despre restricția calorică

Cercetătorii au raportat un proces de încetinire a îmbătrânirii bazat pe trei markeri ai ADN -ului.

„Acest studiu ne învață că păstrarea unei greutăți corporale sănătoase ajută la scăderea schimbărilor moleculare la nivel celular care se aparca răspuns la procesul de îmbătrânire”, a spus dr. David Selzer, specialist în medicină internă care nu a fost implicat în studiu. „Cu toate acestea, viața nu este o eprubetă. Oamenii îmbătrânesc din motive multifactoriale, cum ar fi stresul și anxietatea, nu doar din cauza alimentației. ”

„Sunt de acord că restricția calorică joacă un rol important la nivel molecular”, a spus Selzer pentru Healthline. „Cu toate acestea, cred că găsirea unui echilibru sănătos între aportul caloric și exercițiile fizice zilnice este mai probabil să conducă la o viață mai lungă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel