Sari la conținut

Cum să mănânci desert fără să te îngrași. Dr. Elena Țambrea: Există două condiții

gogosi
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro
Trucuri pentru cele mai bune gogosi

Cum să mănânci desert fără să te îngrași. Dr. Elena Țambrea spune în ce condiții se poate mâncăm un desert pe săptămână, dar fără să punem în pericol slăbitul?

Cum să mănânci desert fără să te îngrași. Dr. Elena Țambrea: Există două condiții

În cadrul unei diete echilibrate, desertul poate să fie o parte sănătoasă și satisfăcătoare a regimului alimentar. Află cum poți să alegi desertul potrivit și cum să îl combini cu alte alimente astfel încât să slăbești sănătos și, potrivit medicului, să îți satisfaci pofta de dulce.

Zahărul crește glicemia și este pro inflamator

Medicul nutriționist spune că „ zahărul din trestie, zahărul din cocos, zahărul brun, zahărul allb este tot zahăr, crește la fel de mult glicemia.Și zahărul de arțar, efectiv este zahăr, crește glicemia și este pro inflamator.


„În slăbit, eu dau voie la un desert pe săptămână în următoarele două condiții:

  • Poate să fie la micul dejun. Alături de un iaurt, 100 de grame de desert: cozonac, tort, prăjitură, chec, etc;
  • Sau la prânz, după un prânz în care am mâncat doar proteină cu salată, astfel încât absorția zahărului să fie limitată și să nu crească glicemia. O creștere de glicemie face și foame repede și am stricat toată ziua.

Deci, dacă îl vreau la micul dejun, poate să fie o doză dublă de iaurt, adică 300 de grame deiaurt semidegresat, să nu aduc și grăsimi odată cu zahărul, că sunt două surse de energie și atunci corpul va face o rezervă. Sau la prânz, dar dacă ai mâncat la felul întâi doar salată și carne, sau salată și ou sau salată și brânză, salată și pește”, conchide medicul într-o postare pe un cont de socializare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel