marți, decembrie 1, 2020
Elena Oceanu

Nutritionistii sustin ca exista o serie de momente in timpul zilei, dictate de felul in care decurge ciclul de 24 de ore din viata unui om, adica tipul de job avut si cantitatea de somn dintr-o zi, in care mancatul este esential pentru scaderea in greutate.

Mai precis, aceste momente atipice in care ar trebui sa manance o persoana care doreste sa slabeasca, sunt dictate in primul rand de felul in care isi traieste viata.
Felul in care actioneaza “combustibilul” pentru organism poate duce la eliminarea grasimii in timp foarte scurt, fara sa mai existe stari de foame crunta sau de somnolenta, asa cum se intampla in cazul mai tuturor dietelor drastice.

Astfel, momentele cheie in care ar trebui sa manance o persoana care doreste sa slabeasca sunt dictate in primul rand de numarul de ore de somn din 24 pe care acea persoana le are, de efortul psihic pe care il face dar si de tipul de job, respectiv unul sedentar sau in miscare.
Astfel, o persoana care doarme cel putin 6 ore in 24 de ore, in orice moment al zilei, ar trebui sa manance imediat ce se trezeste, destul de mult si orice, apoi in mod constant la interval de 4 ore, cate putin, maxim 300 de grame de mancare.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri