Categories: Stil de viaţă

Cum să prepari cea mai delicioasă pască fără aluat. Rețeta pas cu pas

Cum să prepari cea mai delicioasă pască fără aluat pentru Paște. Rețeta pas cu pas

Ingrediente pentru 10 persoane

  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 lingurita esență vanilie
  • 700 g brânză de vaci
  • 200 g unt 65%
  • 4 linguri făină albă
  • 4 linguri griș
  • 400 g smântână
  • 250 g stafide

Mod de preparare pască fără aluat

Puneti zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecati bine. Peste aceasta compozitie adaugati branza de vaci si o incorporati foarte bine. Apoi adaugati untul care este la temperatura camerei si incorporati-l si pe el foarte bine.

Adaugati faina pe care o puneti putin cate putin si amestecati astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugati smantana si incorporati foarte bine. La urma puneti si stafidele, omogenizati si compozitia este gata de pus in tava.

Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina si turnati compozitia in ea, nivelati-o putin si bagati-o la cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 45 – 50 de minute sau pana cand pasca este aurie deasupra. Se lasa la foc mic. Se lasa la racit peste noapte.

Inainte de a scoate pasca din forma, dezlipiti usor marginile cu un cutit ascutit si scoati pasca din tava.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

36 de minute ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

o oră ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

2 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

2 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

3 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic