marți, septembrie 21, 2021

Georgeta Petrovici

Aproape fără excepție, odată ajunse mame femeile se transformă într-o listă ambulantă de lucruri de făcut. Riscurile pentru cuplu sunt uriașe.

După ce a născut, Hilda a devenit

cu totul altă femeie. Luase proporții pe durata sarcinii, apoi nu a mai avut niciun chef să se apuce de sport. Toată existența ei se învârtea în jurul bebelușului: dacă au trecut trei ore și nu cere sân, poate e o problemă, dacă scâncește de ce o face, dacă nu, de ce și tot așa.
A  ajuns aproape să nu se despartă de un trening scămoșat, singurul care îi oferea confortul, ca și coconul unei omizi. Doar că fluturele nu mai dădea semne că iese, nici după ce copilului i-au tăiat moțul. Cu o femeie aproape isterică acasă, obsedată exclusiv de copil, cu care singurul dialog nu putea fi decât despre

cel mic, și îmbrăcată 7 zile din 7  în trening, Radu, soțul ei, a devenit el însuși deprimat și neînțeles.

Număr alarmant de cupluri ce se despart după ce vine bebe

Copilul ar trebui să ajute cuplul să înflorească, să se dezvolte, nu să îl distrugă. Teoria e mai simplă decât practica, spun cei care au trecut prin această experiență. Cei mai mulți nici măcar nu au energia să iasă împreună la liman: mai mult de jumătate din cuplurile din România care au copii, se despart în primii ani după venirea pe lume a noului membru al familiei.

„De-a lungul carierei am întâlnit mii de femei. Pe majoritatea

în perioada în care aşteptau să vină în viaţa lor copilul şi să devină mame. Am fost şi sunt în continuare tare surprinsă, că multe femei uită să rămână femei după ce nasc, considerând ori că nu mai au acest drept pentru că trebuie să îşi servească copilul, fie că este datoria lor primordială faţă de copil, ele nemaifiind prioritare”, povestește dr. Ioana Vârtosu. Este și cazul Hildei. Tânăra profesoară este acum în faza de regăsire, cu ajutor de specialitate.

Școala care te învață
să fii din nou cochetă

Aproape fără excepție, tinerele mame planifică la minut viața partenerului,

pentru a putea completa propria listă.  După câţiva ani, preafericitul cuplu e pe cale să se despartă: „Apariția bebelușului scoate de sub preș tot ce am ascuns faţă de noi sau partener”, mai spune  medicul Ioana Vârtosu.
Doctorița, care conduce o școală pentru tinerele mame a conceput un program prin care le educă pe acestea să rămână, după naștere, aceleași femei cochete dinainte.

Ultimele stiri