Sari la conținut

Cum să reduci nivelul colesterolului LDL, în mod natural?

alune
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
alunele, beneficii pentru sanatate

Colesterolul, în ciuda controverselor, poate fi benefic în unele cazuri. Colesterolul se regăsește sub două forme: colesterolul benefic pentru sănătate, cunoscut și sub denumirea de colesterol HDL și colesterol dăunător, colesterolul LDL. Colesterolul LDL trebuie evitat, întrucât poate contribui la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Iată ce alimente ajută la reducerea colesterolului LDL, împiedicând absorbția acestuia în organism.

Anumite alimente sunt benefice în lupta împotriva colesterolului LDL. Acesta este colesterolul dăunător care se poate depune în interiorul arterelor, blocând circulația corespunzătoare a sângelui. Acestea au substanțe care acționează împotriva depunerii de colesterol ajută la reducerea colesterolului existent în organism. Iată ce alimente trebuie să introduci în alimentația ta, potrivit DC Medical.

Mere, struguri, fructe de pădure, căpșuni, citrice. Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibră solubilă care scade LDL. Atenție, însă, la zahărul pe care-l conțin. Chiar dacă este natural, consumul excesiv nu este recomandat.

Pește gras. Consumat de două-trei ori pe săptămână, peștele gras poate scădea LDL în două moduri: prin înlocuirea cărnii (care conține grăsimi saturate stimulând LDL) și prin furnizarea de grăsimi omega-3 (care scad LDL). Omega-3 reduce trigliceridele din fluxul sanguin.

Soia. Soia simplă, tofu și laptele de soia erau cândva considerate o modalitate foarte eficientă de scădere a colesterolului. Analizele au arătat însă că efectul este mai modest – consumând 25 de grame de proteină de soia pe zi (echivalentul a 280 grame tofu sau două căni și jumătate de lapte de soia) scade colesterolul LDL cu 5- 6%.

Ovăzul. Conține 1 – 2 grame de fibre solubile, dar dacă îl consumați cu felii de banană sau câteva căpșuni, adăugați încă o jumătate de gram. Teoretic, conform ghidurilor actuale, trebuie să consumăm zilnic 20 până la 35 de grame de fibre, din care cel puțin 5 – 10 grame să fie fibre solubile”, recomandă DC Medical.
Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel