Sari la conținut

Cum să scăpați rapid de dureri fără medicamente. Leacuri eficiente recomandate de medici pentru migrene, dureri de gât și reumatice

Un bol cu cereale vă poate scăpa de migrene, iar o baie fierbinte alungă disconfortul din gât.

Problemele de sănătate pot fi tratate şi fără a lua medicamente. Mai mulţi medici, citaţi de publicaţia „Daily Mail“, vă spun ce metode folosesc atunci când suferă de o răceală, dureri de spate, au senzaţia de „picioare grele“ sau pielea prea uscată.

Răceală şi tuse.
„La primul semn de răceală, care la mine se manifestă cu o senzaţie de disconfort în gât, fac o baie fierbinte timp de 20 de minute“, afirmă Ron Eccles, director la Common Cold Centre, de la Cardiff University. Temperaturile foarte ridicate pot opri reproducerea virusului răcelii în nas, omorând astfel răceala. Efectul este valabil şi dacă puteţi face saună. Dacă infecţiile în gât sunt deja mai grave, o soluţie bună ar fi să înlocuiţi cafeaua sau ceaiul granulat cu doi litri de apă pe zi şi mult ceai din plante.

În cazul tusei, un truc simplu ar fi să încercaţi să tuşiţi cât mai puţin. „Dacă îmi vine să tuşesc, pur şi simplu încerc să mă abţin cât pot. Cu cât tuşiţi mai mult, cu atât gâtul şi căile respiratorii se inflamează mai mult. Este ca un cerc vicios“, spune Ashley Woodcock, profesor la University Hospital of South Manchester.

Dureri de urechi.
„La primul semn de durere, pun în ureche un tampon din vată cu unguent, dacă mă expun umezelii. Apa poate creşte cantitatea de bacterii şi poate înrăutăţi infecţia“, declară Anastasia Rachmanidou, chirurg la University Hospital din Lewisham. Sciatică. „Ultima oară când am făcut mişcări bruşte a fost în timp ce mutam mai multe obiecte grele. Dintr-odată, am simţit spasme musculare, iar spatele a început să mă doară. Pentru ca durerea să se diminueze, mă întind pe spate, cu ambii genunchi îndoiţi, cu tălpile pe podea şi cu o minge de tenis la spate, în punctul dureros“, spune Robin Shepherd, purtător de cuvânt la General Osteopathic Council. După aproximativ cinci minute, muşchii se relaxează, iar durerea dispare, susţine specialistul.

Senzaţia de picioare grele.
„Din cauză că stau mult timp în picioare când operez, mi se întâmplă să am dureri foarte mari. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când stăm nu folosim muşchii gambei, iar sângele, care ar fi trebuit să fie pompat în tot piciorul, rămâne în zona gleznei, cauzând durerea“, explică Eddie Chaloner, chirurg vascular la Lewisham Hospital. Pentru a scăpa de durere, îndoiţi-vă genunchii pe rând, de zece ori fiecare, de preferat la fiecare jumătate de oră. Aceste mişcări vor ajuta muşchii gambei să împingă sângele mai sus.

Dureri de cap.
„Dacă simt că mă ia o durere de cap, mănânc un castron cu cereale. Atunci când nu mâncăm suficient, organismul foloseşte zahăr din resursele lui, iar acest proces poate cauza migrene sau dureri de cap“, afirmă Andrew Dowson, medic la East Kent Headache Services.

Probleme reumatice
. „Când am o durere de spate, iau două pastile de paracetamol de patru ori pe zi, pentru a scăpa de spasmele musculare. Odată ce medicaţia îşi face efectul, fac o plimbare timp de 20 de minute“, spune Neil Hopkinson, reumatolog la Christcurch Hospital, Dorset. Mişcarea pune muşchii din nou în funcţiune şi îmbunătăţeşte fluxul sângelui din zonă, reducând durerea.

Piele uscată.
„În această perioadă din an, pielea se usucă mai mult din cauza încăperilor încălzite prea tare. Dacă nu am posibilitatea să deschid o fereastră, pun un vas cu apă pe calorifer. Acest lucru creşte gradul de umiditate“, afirmă Paul Griffith, de la Blemish Clinic, Manchester.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel