marți, aprilie 20, 2021

Cofeina este unul dintre ingredientele principale ale multor creme anticelulitice. Din fericire, îți poți crea propriul tratement anticelulitic acasă.

Conform Clinicii Mayo, 80% dintre femei au celulita.

Văzută ca o textură a pielii cu mici umflături, cleulita este un gen de grăsime care nu dispare cu ușurință. Cauzată de genetică, schimbări hormonale, circulație proastă sau acumularea de toxine, aspectul de coajă portocala apare cele mai multe ori în zona coapselor și a feselor.

Aplicată pe piele, cofeina elimină celulita prin îmbunătățirea circulației din zona afectată. Acest lucru ajută la înlăturarea toxinelor și a apei în exces din țesuturi, prin urmare aspectul de “coajă de portocală dispare”. Efectele stimulatoare ale ingredientelor din cafea pot crea un aspect mai tonifiat

și îngrijit. Cu toate astea, efectul este temporar.

Cum îți faci propriul tratament anticelulitic?

Adună aproximativ un sfert sau o jumătate de castron de zaț de cafea. Adaugă două lingurițe de ulei de măsline extravirgin și amestecă cele două ingrediente. Dacă zațul nu este cald în urma utilizării recente, atunci încălziți-l timp de 10 secunde la cuptorul cu microunde.

Așează-te în cadă, ia un burete de baie și masează prin mișcări circulare zonele afectate sau chiar pe întreg corpul. Insistă pe zonele coapselor și feselor. Lasă cât mai mult zaț pe zonele afectate. Folosește o

folie de plastic pentru a înfășura compoziția cât mai strans în jurul zonelor afectate de celulită. După ce ai lăsat să acționeze aproximativ 10 minute, înlătură folia și clătește cu apă caldă.

Mai poți adăuga în acest amestec câteva picături de ulei de ienupăr sau de rozmarin. Aceste uleiuri sunt folosite adesea în diverse împachetari anticelulită.

Sursa: celulita.ro.

Ultimele stiri

Parteneri