luni, ianuarie 30, 2023

Mulți oameni caută modalități de a ameliora reumatismul, mai ales în sezonul rece, deoarece disconfortul crește. Există un ingredient de bucătărie care poate ajuta la reducerea disconfortului și este…

Ce este reumatismul?

De remarcat că conceptul de „reumatism” nu există, deci nu există boală care să primească acest nume.

Societatea a fost însărcinată să numească reumatism ansamblul afecțiunilor legate de sistemul musculo-scheletic.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Fundația Spaniolă de Reumatologie subliniază că există mai mult de o sută de boli diferite legate de sistemul musculo-scheletic.

Cum este durerea reumatismului?

Durerea este localizată în articulații sau în jurul acestora. Poate fi o durere temporară sau poate apărea cu unele mișcări. În alte cazuri, este un disconfort fix și persistent, afectând chiar și activitățile zilnice.

Disconfortul poate fi însoțit de rigiditate sau amorțeală, împiedicând mișcarea mușchilor, tendoanelor și a altor structuri ale sistemului musculo-scheletic. Pentru ca medicii să cunoască originea durerii, trebuie să facă o investigație detaliată.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Durerea și disconfortul sunt o consecință a acumulării de lichid sinovial în cavitatea articulară. O problemă la nivelul sistemului musculo-scheletic poate cauza pierderea poftei de mâncare sau a greutății, pierderea forței, slăbiciune, febră sau probleme la alte organe. Important este sa mergi la medic pentru a avea un tratament adecvat.


Cum să scapi de reumatism?

Există multe ingrediente din bucătărie care sunt folosite ca remedii de casă pentru diferite afecțiuni. Unul dintre ele este muștarul. Un condiment care, datorită proprietăților sale medicinale, acționează în tratarea reumatismului, a răcelilor și a durerilor de cap.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

De ce este un ingredient vedetă?

Muștarul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice și antireumatice. Este o plantă erbacee robustă, cu flori cu petale galbene. În fructe se află semințele care au o mare valoare nutritivă.

Proprietățile muștarului

– Acizi grași nesaturați precum acidul oleic, linoleic, linolenic și erucic. Ele funcționează ca antiinflamatoare și antioxidanți.

– Ulei esențial de compuși ai sulfului din muștar negru și muștar alb.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

– Glicozide precum sinalbina.

– Saruri de potasiu.

– Vitamina B3 si C.

Remediu pentru ameliorarea reumatismului

Ingrediente

+ seminte de mustar

+ 1 litru de apă

Pregătirea

+ Se fierb semințele de muștar într-o oală cu apă.

+ Remediul trebuie folosit fierbinte, pentru ca să funcționeze mai bine.

+ Folosește o cârpă curată sau tifon pentru a se înmuia în apă și se aplică pe zonele de disconfort. Lăsați să stea 15 minute și îndepărtați. Puteți face acest lucru în fiecare zi pentru a îmbunătăți disconfortul.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private