sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Trecerea timpului, stresul vietii cotidiene, oboseala si obiceiurile zilnice daunatoare cum ar fi fumatul, alimentatia necorespunzatoare sau deshidratarea isi pun amprenta asupra aspectului fetei si grabesc instalarea ridurilor.
Zonele cele mai afectate de riduri de obicei sunt reprezentate de frunte, ochi, intre sprancene sau lateralul ochilor (asa zisa „laba gastii”).
In general, cea mai accesibila metoda de ingrijire este respectarea pe cat posibil a unui stil de viata echilibrat si preventiv: hidratarea cu creme emoliente, somn suficient, folosirea de produse de protectie solara, hrana echilibrata etc. Dar pot interveni si factori care nu sunt in controlul nostru direct, cum ar fi specificul genetic, anumite boli autoimune sau traumele emotionale, care isi pun amprenta inclusiv asupra chipului.
Daca totusi ridurile s-au instalat si sunt suparatoare si poate interventiile chirurgicale nu va sunt tocmai accesibile, aveti la dispozitie cateva metode mai simple de corectie.
drDoctorul Adrian Reboşapcă, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica Body Profile, ne vorbeste despre injectarile cu substante care relaxeaza musculatura. Sunt proceduri nechirurgicale mai accesibile, recomandate, de regula, inaintea liftingului chirurgical.
Injectiile cu toxina botulinica sunt o solutie foarte eficienta pentru ridurile de mimica exagerate.
In mod normal, contractia musculaturii de expresie (incruntare, mirare, zambet) provoaca aparitia pliurilor respective la nivelul fruntii, intre sprancene sau la “coltul” ochilor. Aceste pliuri ar trebui sa dispara daca fata este relaxata. In timp, din cauza stresului sau a starilor de concentrare prelungita, contractura musculara persista si in stare de repaus, chiar daca dorim sa ne relaxam. Ridurile devin mai numeroase si mai adanci.
Acesta este un moment bun pentru utilizarea produselor ce contin toxina botulinica. Efectul dorit este relaxarea musculara si disparitia sau atenuarea semnificativa a ridurilor.
Pretul unei unitati de injectare este de 20 de euro, iar numarul de injectari variaza intre 4 si 20, in functie de gradul de afectare. Fiecare pacient trebuie evaluat individual si stabilita o schema de tratament potrivita specificului sau.
Atentie, chiar si aceste interventii simple trebuie facute cu masura, nu prea des si fara a injecta prea multa substanta, pentru a nu modifica fizionomia chipului.

Parteneri