Sari la conținut

Cum să scapi de tatuajele care nu îți mai plac

Tatuajele, cândva simbol al adolescentului rebel, au devenit acum „accesorii” des întâlnite. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, un tatuaj realizat într-un moment al vieții se poate transforma într-un regret sau, mai mult decât atât, prezența acestuia într-un loc vizibil poate avea consecințe și asupra vieții sociale sau profesionale.

Medici esteticieni din întreaga lume au constat o creștere a numărului de pacienți care doresc îndepărtarea tatuajelor, fie pentru că au trecut într-o altă etapă a vieții, fie din cauză că au fost prost executate sau plasate în locuri total nepotrivite.

Intervenția cu laser, cea mai eficientă metodă de îndepărtare a tatuajelor

În urmă cu câțiva ani, îndepărtarea unui tatuaj se realiza prin înlocuirea pielii tatuate sau arderea chimică, însă prin ambele metode în locul în care are loc intervenția rămân cicatrici sau urme inestetice. Astăzi, îndepărtarea tatuajelor se realizează cu ajutorul laserului, care acționează doar la nivelul pigmentului și nu lezează în niciun fel pielea. Metoda necesită mai multe ședințe pentru îndepărtarea completă a tatuajului, laserul acționând treptat asupra pigmentului și decolorându-l progresiv.

Laserul acționează asupra pigmentului, fără să afecteze în niciun fel pielea

„Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserelor Q-switch este cea mai eficientă metodă oferită de medicina estetică. Laserele Q-switch distrug doar pigmentul din profunzimea pielii, fără să o afecteze pe aceasta. Procedura se realizează de obicei cu ajutorul anesteziei cu gheață, cremei anesteziante sau chiar cu injectarea de anestezic, în funcție de zona în care se lucrează sau de sensibilitatea persoanei”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș. 

Numărul de ședințe necesare pentru îndepărtarea unui tatuaj depinde de culoarea, densitatea, profunzimea sau tipul de pigment utilizat, așadar este dificil de spus de la începutul procedurii câte ședințe sunt necesare. Cel mai ușor se îndepărtează negrul și albastrul închis, mai dificil fiind de scos roșu, verde sau galben.

În următoarele zile de la intervenție, zona se va umfla și înroși la fel ca în cazul procedurii de realizare a tatuajului. Se recomandă aplicarea unei creme hidratante care să hrănească și să protejeze zona, zilnic, timp de patru săptămâni.

Prețul unei astfel de intervenții cu laser Q-switch variază în funcție de suprafața tatuajului și densitatea pigmentului, care dictează numărul de ședințe necesare pentru eliminarea acestuia.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel