Sari la conținut

Cum să scapi definitiv de gândacii de bucătărie? Fără soluții toxice

Gândacii de bucătărie trăiesc circa 6 luni și se hrănesc cu resturile menajere. Se refugiază în zonele calde și umede, în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul țevăriei și în fantele zidurilor. Sunt mari avizi de umiditate, deci verifică orice sursă umedă:

-verifică deschiderile din jurul canalizării și astupă-le

-repară țevile care curg

-șterge petele de condens

-cu chit, astupă toate fisurile din zid și din jurul plintelor din lemn

Curăță încăperile foarte bine, fără a uita colțurile ascunse, dedesubtul paturilor, spatele bufetului din bucătărie. Folosește aspiratorul, iar sacul în care ai colectat gândacii și ouăle lor pune-l într-o pungă de plastic închisă ermetic, pe care o arunci.

Ulei esențial de eucalipt

Varsă câteva picături de ulei esențial de eucalipt pe un ziar, pe care îl plasezi sub chiuvetă, sub frigider, și în toate locurile unde s-ar putea ascunde gândacii. Soluția este valabilă la începutul infestării, când populația de gândaci nu e prea mare.

Făină și zahăr

Presară, pe locurile de trecere ale gândacilor, praf de gips amestecat cu făină albă și zahăr pudră. Plasează alături o farfurie cu apă. Gândacii vor muri de ocluzie intestinală.

Zahărul şi bicarbonatul de sodiu

Aceasta este o metodă uşoară pentru a scăpa de gândaci. Puteţi face un amestec de bicarbonat de sodiu şi zahăr prin adăugarea în părţi egale a elementelor şi apoi să-l presăraţi în apropierea zonelor infestate. Gândacii care se vor hrăni cu acest amestec vor muri, deoarece bicarbonatul de sodiu reacţionează cu acidul din stomacul lor şi îi umflă.

Esență de lavandă

Picură pe bucăți de vată 6 picături de ulei esențial de lavandă. Plasează-le peste tot, mai ales în dulapuri, și reînnoiește-le zilnic.

Oțet alb

Vaporizează oțet alb pe ziduri, sub mobilier și peste tot unde se pot instala gândacii. Oțetul alb nu-i omoară, dar îi alungă.

Acid boric și ceapă

Amestecă 2 litri de apă fiartă cu 450 g acid boric și 11 g zahăr. Lasă să se răcească, varsă soluția în sticle mici. Închide sticla cu dopuri compacte de vată. Plasează sticlele sub frigider, sub chiuvetă și oriunde sunt gândaci.

Fă o pastă dintr-o ceapă medie tăiată mărunt, o jumătate de ceașcă de făină, puțină apă sau bere și un strop de zahăr plus 3 sau 4 lingurițe de praf de acid boric. Amestecă toate ingredientele cu o lingură și pune prin locurile prin care circulă gândacii. Aveți grijă, ca animalele de companie să nu ajungă la această soluție pentru că le poate dăuna.

Foi de dafin

Încă o soluție sunt buchetele de foi de dafin, atârnate prin bucătărie și prin locurile pe unde gândacii „își fac veacul”.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel