Sari la conținut

Cum să scapi super rapid de arsurile la stomac. Remedii miracol care te vor ajuta

Arsuri la stomac
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Nu este grav să ai crampe la stomac. Atunci când cineva se confruntă ocazional cu o durere de stomac, de obicei înseamnă că alimentele pe care le-a consumat au făcut ca stomacul să producă prea mult acid. Aritmiile din stomac zilnice sau săptămânale pot fi un simptom al unor afecțiuni mai grave, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian.

„Acest lucru poate apărea din mai multe motive care determină o creștere anormală a presiunii intra-abdominale, inclusiv supraponderalitatea sau obezitatea, supraalimentarea frecventă, culcarea prea devreme după masă, încordarea sau tusea cronică sau ridicarea grele cronică. Aceștia sunt de obicei persoanele care sunt mai susceptibile la GERD.”

Cum să scapi super rapid de arsurile la stomac? Apa potabilă ajută?

În general, apa potabilă poate ajuta la echilibrarea pH-ului unei mese deosebit de acide, ceea ce poate ajuta la scăderea riscului de reflux acid. Potrivit medicilor, consumul de apă minerală cu un conținut ridicat de carbonat de hidrogen poate ajuta la atenuarea frecvenței și severității refluxului acid.

Uneori, când apar simptomele arsurilor la stomac, câteva înghițituri de apă vor aduce o ușurare. Acesta poate fi rezultatul neutralizării apei acizilor și al spălării acestora din esofag. Apa are un pH care, la 7, este neutru. Acest lucru diluează fluidele gastrice mai acide, aducând ușurare.

Băuturi cofeinizate

Cafeaua, ceaiul și sifonul conțin cofeină, iar această substanță chimică agravează refluxul acid. Trecerea la versiuni decofeinizate ale acestor băuturi poate ajuta la minimizarea simptomelor.

Ce alimente declanșează BRGE?

Unele alimente și băuturi care pot declanșa sau agrava simptomele: alcool;
articole acide, cum ar fi roșiile și citricele; alimente grase sau prajite; mentă; mancaruri picante.

Care este diferența dintre arsurile la stomac și refluxul acid?

„Arsurile la stomac sunt o afecțiune în care simțiți arsuri în spatele pieptului și poate fi un simptom de reflux”, spune dr. Shah. „Refluxul este termenul medical dat conținutului stomacului care urcă în esofag. Arsurile la stomac sunt unul dintre simptomele comune.

De ce arsurile la stomac sunt mai grave noaptea?

Când stai culcat, pierzi efectul gravitației asupra alimentelor care călătoresc prin sistemul tău digestiv. De asemenea, culcarea împiedică gravitația să împiedice bila și acizii să ajungă în esofag, provocând arsuri la stomac. Din această cauză, mulți oameni consideră că arsurile la stomac le sunt mai grave noaptea.

Ce scapă de arsuri la stomac noaptea?

 • Dormi cu partea superioară a corpului ridicată.
 • Purtați haine largi.
 • Evitați alimentele care vă declanșează arsurile la stomac.
 • Feriți-vă de mesele târziu sau de mesele mari.
 • Relaxează-te când mănânci.
 • Rămâneți în poziție verticală după ce mâncați.
 • Așteptați să faceți exerciții.
 • Guma de mestecat.

Laptele scapă rapid de arsurile la stomac?

Dar laptele fără grăsimi poate acționa ca un tampon temporar între mucoasa stomacului și conținutul acid al stomacului și poate oferi ameliorarea imediată a simptomelor de arsuri la stomac. » Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi are aceleași calități liniștitoare împreună cu o doză sănătoasă de probiotice (bacterii bune care îmbunătățesc digestia).

Coca-Cola ajută la refluxul acid?
Băuturi cofeinizate

Cafeaua, ceaiul și sifonul conțin cofeină, iar această substanță chimică agravează refluxul acid. Trecerea la versiuni decofeinizate ale acestor băuturi poate ajuta la minimizarea simptomelor.

Ce alimente ajută refluxul acid să dispară?

 • Cerealele integrale, cum ar fi fulgi de ovăz, cușcuș și orez brun.
 • Legume rădăcinoase, cum ar fi cartofii dulci, morcovii și sfecla.
 • Legume verzi precum sparanghelul, broccoli și fasolea verde.
 • Arsurile la stomac vă pot afecta inima?
 • Confuzia vine de la localizarea durerii, în piept. Stomacul produce mucus pentru a-și proteja mucoasa de acidul pe care îl folosește pentru a ajuta digestia. Conducta alimentară nu are această protecție, astfel încât refluxul de acid îi poate deteriora căptușeala. Pentru mulți oameni, totuși, refluxul acid nu provoacă astfel de daune.

Arsurile la stomac dispar de la sine?

Arsurile la stomac sunt un simptom al refluxului acid, care apare atunci când acidul din stomac intră în esofag. De obicei, dispare de la sine, dar este, de asemenea, important să tratați arsurile la stomac.

 • Banane. Acest fruct cu conținut scăzut de acid poate ajuta la neutralizarea acidului gastric prin acoperirea unei mucoase esofagiene iritate. Și nu numai că bananele sunt alcaline, ci sunt și bogate în pectină, o fibră solubilă care ajută la menținerea curgerii alimentelor prin tractul digestiv, potrivit foodly.tn.
 • Apă. Uneori, cele mai simple soluții au cel mai mult sens. pH-ul majorității apei este neutru, sau 7.0, ceea ce poate ajuta la creșterea pH-ului unei mese acide. Deși acest lucru este foarte neobișnuit, rețineți că prea multă apă poate perturba echilibrul mineral din organism, ceea ce ar crește probabilitatea de reflux acid.
 • Ginger Ale este o opțiune populară pentru ameliorarea durerilor de stomac și pentru a calma greața și disconfortul abdominal legat de vărsături, diaree și alte boli. Ceaiul de ghimbir este blând cu stomacul și poate fi folosit pentru a preveni sau trata refluxul de acid și chiar răul de mișcare!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel