Sari la conținut

Cum să slăbeşti 5 kilograme până la Anul Nou. Trucuri dezvăluite de un medic nutriţionist

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dacă vrei să slăbești rapid şi sănătos până la Anul Nou, fără o dietă draconică și fără antrenamente obositoare la sala de fitness, trebuie să urmezi câteva reguli ușor de urmat.

Nutriționista Nadezhda Trishkina susţine că principalul truc constă în diversificarea dietei. De asemenea, pentru un rezultat eficient se recomandă eliminarea alimentelor cu calorii goale şi un consum adecvat de apă.

„Cu cât dieta este mai interesantă și mai bogată, cu atât organismul primește mai multe vitamine și minerale, drept urmare riscul deficienței de macro și micronutrienți este redus (deficitul este una dintre principalele cauze ale supraalimentării și dificultăților în procesul de slăbire)”, explică specialistul.

Alimente permise in cura de slabire
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Elimină alimentele cu calorii goale!

„Elimină alimentele cu calorii goale. Burgerii, chiflele, pizza, ciocolata aduc doar bucurie și plăcere, dar organismul cheltuiește prea mult din resursele sale pentru prelucrarea și asimilarea lor.

În plus, încărcătura toxică și conținutul caloric al dietei în ansamblu crește. Probabil că nu poți renunța complet la ele, dar ar trebui să le reduci la minimum consumul”, spune dr. Trishkina.

În plus, medicul recomandă consumul adecvat de apă: „Dacă corpul primește puțină apă, atunci apa care este deja în corp va fi reținută în interior sub formă de edeme. Totodată, apa crește consumul de calorii, accelerează metabolismul și procesele de slăbire”.

În mod ideal, fiecare masă ar trebui să fie în același timp (sunt acceptabile mici abateri). Dacă procesul de consum al alimentelor este raționalizat, riscurile de supraalimentare vor scădea, nevoia de gustări inutile va dispărea, iar procesele metabolice din organism se vor accelera.

„Acest lucru este valabil și pentru somn – este foarte important să dormi suficient, iar pentru asta trebuie să te culci înainte de ora 23:00 și să dormi cel puțin 7 ore. În timpul somnului de calitate se eliberează hormonul somatotropină, care favorizează scăderea în greutate”, a adăugat nutriționistul.

Alte trucuri pentru a slăbi rapid

Pentru a activa transformarea grăsimii brune, care favorizează arderea grăsimilor, organismul are nevoie de o temperatură uşor mai rece.

Adaugă alimente bogate în crom în dietă (stimulează arderea grăsimilor și reduce pofta de dulce). Acestea includ: alune de pădure, nuci braziliene, ficat de vită, ouă, broccoli sau conopidă.

Faceți sport în aer liber – în acest fel, mai mult oxigen intră în organism și este foarte important pentru arderea grăsimilor.

Activați mișcarea limfei cu consumul suficient de lichide, exerciții de drenaj limfatic, aport de ierburi: lemn dulce, frunze de zmeură, frunze de coacăze negre.

Adaugă in dietă condimente care favorizează arderea grăsimilor: ardei rosu, scorţişoară, ghimbir, turmeric, rădăcină de hrean. Ceaiul verde este, de asemenea, bun pentru arderea grăsimilor.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: