Sari la conținut

Cum să stimulezi tiroida pentru a arde grăsimea și pentru a activa metabolismul

Stimulează tiroida pentru a arde grăsimea
Sursă foto: Makeup and Beauty
Hipotiroidismul duce la acumularea kilogramelor în plus

Dacă ai o tiroidă subactivă, știi cât de dificil poate fi să slăbești. O tiroidă lenta poate reduce metabolismul corpului și capacitatea acestuia de a arde grăsimi, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate. În plus, o tiroidă lentă poate provoca slăbiciune și oboseală, ceea ce vă poate împiedica și mai mult eforturile de slăbire. Aflați despre modalități de a stimula tiroida și de a pierde în greutate.

Depășiți problemele cu tiroida și ardeți grăsimile

Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă stimula tiroida, ceea ce vă va activa metabolismul și vă va ajuta corpul să ardă grăsimile.

Evitați alimentele care provoacă inflamații

Evitați alimentele care declanșează inflamația sistemică. Alimentele procesate, zahărul rafinat și uleiul rafinat pot crește inflamația în organism. În plus, intoleranța alimentară poate provoca inflamații.

Cele mai importante intoleranțe alimentare includ soia, porumbul, glutenul și produsele lactate. Prin eliminarea acestor alimente din dieta ta, poți ajuta la vindecarea glandei tiroide și la accelerarea capacităților de ardere a grăsimilor.

Consumul de iod pentru îmbunătățirea sănătății tiroidei

Glanda tiroida
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Iodul este cel mai bun prieten al tău. Pentru ca tiroida să funcționeze corect, trebuie să includeți iodul în dietă. Iodul este un mineral care este folosit de glanda tiroidă pentru a produce T3 și T4.

Majoritatea oamenilor știu că fructele de mare, algele marine și peștii de apă sărată precum tonul și codul sunt bogați în iod; cu toate acestea, mulți oameni nu realizează că produsele lactate, cerealele și pâinea conțin toate cantități mari de iod.

Deficitul de iod poate duce la dezvoltarea gușii (o mărire a glandei tiroide) sau hipotiroidism.

Mâncați frecvent mese mici

Mănâncă imediat ce te trezești. Așteptarea a mai mult de 30 de minute după ce te trezești pentru a mânca poate pune stres excesiv asupra corpului tău. Când corpul tău nu se hrănește la cerere, răspunsul la foamete se poate activa și împiedica tiroida să transforme T4 în T3.

Odată ce răspunsul la foamete a fost activat, corpul tău va începe să stocheze grăsime pentru o sursă de hrană de rezervă.

În cele din urmă, mâncați mese mici pe tot parcursul zilei pentru a preveni organismul să creadă că alimentele sunt rare și ar trebui să activeze răspunsul la foamete pentru a se proteja împotriva înfometării.

Toxine

Dacă aveți un nivel ridicat de toxine, este posibil ca tiroida să nu poată funcționa corect. Toxinele se găsesc în apele subterane, alimente neorganice, pește încărcat cu mercur.

Un program de detoxifiere poate ajuta la eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism și la îmbunătățirea funcției tiroidei.

Deficiență nutrițională

Deficiențele nutriționale pot afecta cât de bine funcționează tiroida. Există mai multe minerale care pot reduce cantitatea de hormon tiroidian produs de glanda tiroidă. Seleniul, zincul, iodul și tirozina sunt necesare pentru producerea hormonilor tiroidieni. Luarea unui supliment de vitamine și minerale poate ajuta la îmbunătățirea sănătății tiroidei.

Alege vitamine și minerale care pot ajuta la scăderea efectelor hormonilor de stres asupra metabolismului și tiroidei.

Când ești stresat, corpul tău produce cortizol. Cortizolul scade producția de hormoni tiroidieni, scade producția de T3 și crește distrugerea T3 în organism.

În plus, nivelurile ridicate de cortizol pot provoca dezechilibre ale zahărului din sânge, care pot exacerba și mai mult problemele tiroidiene.

Somn adecvat

Dormiți bine. Mulți dintre hormonii care sunt necesari pentru îmbunătățirea sănătății sunt produși în timpul somnului. Dacă întâmpinați dificultăți în a dormi sau a adormi, culcați-vă în fiecare noapte la aceeași oră, treziți-vă în fiecare dimineață la aceeași oră, reduceți temperatura dormitorului cu câteva grade și folosiți dormitorul numai pentru intimitate și somn.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt o parte importantă a oricărui plan de slăbire. Dacă aveți o tiroida care funcționează prost, veți dori să includeți atât antrenament de forță, cât și exerciții cardiovasculare.

Exercițiile cardio măresc respirația și ritmul cardiac, topesc grăsimile și ard caloriile. Exemple de exerciții cardio includ aerobic, înotul, mersul pe jos, joggingul și ciclismul.

Exercițiile de antrenament de forță ajută la dezvoltarea mușchilor. Când masa musculară crește, capacitatea de ardere a grăsimilor crește. Exercițiile de antrenament de forță sunt concepute pentru a vă construi și a tonifica mușchii și pentru a vă îmbunătăți forța și rezistența.

Consumați suficientă apă

Bea apă pe tot parcursul zilei. Trebuie să rămâneți hidratat pentru a rămâne sănătos. Știați că consumul a două pahare de apă crește rata metabolică?

În plus, consumul de apă rece înainte de a mânca poate reduce cantitatea de alimente pe care o consumați și poate îmbunătăți eforturile de slăbire tiroidiană.

Gestionați stresul

Stresul scade metabolismul si incetineste functia tiroidei. În plus, atunci când ești stresat, este mai probabil să te stresezi să mănânci, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Tehnicile de reducere a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă și yoga, vă pot ajuta să îmbunătățiți cât de bine funcționează tiroida și să ardeți grăsimile și să creșteți metabolismul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel