sâmbătă, iulie 2, 2022

Perioada de vacanță este, de obicei, o perioadă de exagerare. Cu mâncare aproape infinită la îndemână, poate fi dificil să nu depășim limita.

Studiile au descoperit că, în perioada sărbătorilor, oamenii iau, de obicei, puțină greutate în plus.

Această constatare nu este o surpriză, dar cercetările au arătat, de asemenea, că oamenii, de obicei, nu își schimbă greutatea înainte de următorul sezon de vacanță.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

De fapt, unii oameni de știință cred că această creștere în greutate sezonieră ar putea fi unul dintre motivele pentru care oamenii tind să devină mai grei pe măsură ce îmbătrânesc. După cum explică un autor:

„Deoarece acest câștig nu este inversat în timpul lunilor de primăvară sau de vară, creșterea netă în greutate de 0,48 kilograme în toamna și iarna contribuie probabil la creșterea greutății corporale care apare frecvent la vârsta adultă.”

Desigur, mâncatul prost nu este singurul pericol sezonier cu care ne confruntăm. Mai jos sunt câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să traversați ziua de Crăciun fără să vă afecteze sănătatea (prea mult).

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

1. Spiritul Crăciunului

În perioada Crăciunului, în casă este adesea mai mult alcool decât de obicei, ceea ce poate crește tentația de a te răsfăța. În această perioadă a anului, oamenii au tendința de a socializa mai mult, oferind o creștere a numărului de oportunități de a bea alcool.

Deși să nu vă amețiți poate fi o provocare, moderarea va face ziua de Crăciun mult mai plăcută. Iată câteva sfaturi rapide legate de alcool:

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

 • la petreceri, intercalați băuturi alcoolice cu băuturi răcoritoare
 • mâncați înainte de a bea și evitați gustările sărate, deoarece vă fac sete
 • abține-te să începi să bei devreme în timpul zilei
 • amintiți-vă că nu aveți nicio obligație de a accepta fiecare invitație la petrecere
 • rețineți că nu trebuie să rămâneți până la finalul  fiecărui eveniment
 • rețineți că nu este necesar să acceptați fiecare ofertă a unei băuturi gratuite
 • desemnați-vă ca șofer desemnat și rămâneți la băuturi răcoritoare
 • stai hidratat
 • încercați beri fără alcool
 • alegeți băuturi cu un nivel mai scăzut de alcool
 • bea încet
 • bea în ritmul tău

2. Nu ramane pe canapea

În ziua de Crăciun, poate fi tentant să rămâi pe canapea pentru cea mai mare parte a timpului tău, cu excepția orelor  pe care le petreci stând la masa. Multe familii se adună  pentru a viziona maratoane de filme sezoniere.

Desigur, nu este nimic în neregulă în a te răsfăța pe canapea, dar îți va aduce beneficii sentimentul general de bunăstare dacă, de asemenea, te ridici și te miști din când în când.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

O plimbare rapidă în parc, un joc de frisbee sau chiar câteva sărituri în mijlocul lounge-ului vor fi suficiente.

O scurtă repriză de activitate fizică va reduce timpul disponibil pentru consumul de bomboane și  sarmale.

3. Supraalimentarea obligatorie

Ziua de Crăciun este, pentru mulți dintre noi, cea mai lacomă zi a anului. Cina este vastă și există o gamă de biscuiți, brânzeturi, ciocolată și gustări din care să alegeți pe tot parcursul zilei. Dintre toate subiectele de pe această listă, reducerea aportului de alimente este poate cea mai grea în această perioadă a anului.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Dacă sunteți tentat să mergeți pentru o doua porție de cină, forțați-vă să așteptați 20 de minute și apoi evaluați dacă aveți cu adevărat nevoie de mai multe sarmale sau cozonac.

meniul

4. Mănâncă ceva sănătos

După cum am stabilit, ziua de Crăciun este plină de bucăte păcătoase, dar asta nu înseamnă că nu poți opta pentru puțină ușurare.

Poate încercați să înlocuiți câteva gustări calorice cu un fruct sau două. Pe lângă beneficiile evidente ale consumului de mai multe vitamine și minerale, s-ar putea să descoperiți că veți fi mai sătul și, prin urmare, este mai puțin probabil să vă ocupați de opțiunile mai puțin sănătoase din jurul vostru.

Când faceți cumpărături pentru sezonul sărbătorilor, asigurați-vă că adăugați câteva alimente sănătoase pe listă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private