Sari la conținut

Cum să te refaci după gripă sau viroză respiratorie? Recomandări de la specialis

gripa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
simptome gripa

Cum să te refaci după gripă sau viroză respiratorie? Cele mai multe dintre simptomele unei gripe sau viroze respiratorii, precum febra, frisoanele, durerile locale, trec, în general, în câteva zile de la debutul bolii, cu tratament simptomatic.

Însă lupta pe care organismul a dus-o cu virusul poate să provoace o stare de oboseală mai mult sau mai puțin intensă, care poate dura chiar și câteva săptămâni.
Descoperă mai jos trei recomandări pentru a-ți reveni mai rapid după o gripă sau o viroză respiratorie.

Stare de oboseală dispare dacă…

Virusul gripal și cele care cauzează răceli și alte boli respiratorii pot provoca o stare de oboseală semnificativă. Iar cel mai simplu mod ca organismul să se recupereze este odihna.

Imunitatea trebuie stimulată

Un supliment alimentar care conțină vitamine poate stimula sistemul imunitar și prevină o recidivă. O cură de vitamine poate să fie utilă pentru reechilibrarea lui, mai ales în contextul în care, în timpul bolii, alimentația nu a fost una potrivită, din cauza unor simptome precum durerile în gât, febra sau greața.

Vitamina C, vitamina D, zinc, echinacea, ginseng, apicole, probiotice și prebiotice pot fi utilizate pentru refacerea organismului, pentru protejarea florei intestinale, mai ales dacă ai luat medicamente care au afectat-o.

Cum să te refaci după gripă sau viroză respiratorie? Recomandări de la specialis

Peste 70% din sistemul imunitar se află concentrat la nivel intestinal, iar protejarea florei locale joacă un rol major în lupta organismului cu virusurile și bacteriile. Suplimentele cu probiotice și prebiotice pot fi utile pentru refacerea florei intestinale, mai ales dacă ai luat medicamente care au afectat-o.

Alimente ușoare, dar pline de substanțe nutritive

Combaterea unei infecții virale necesită mult efort din partea organismului.
Acesta este motivul pentru care nu va mai avea multă energie și pentru a digera alimente mai grele.

Ce alimente sunt permise?


Alimentele ușor digerabile sunt de preferat în această perioadă. Limitează consumul produselor din grâu, de carne roșie, zaharuri rafinate și lactatele.

Legume fierte și crude, supe de casă și multe fructe colorate, mai ales citrice, pentru a acoperi necesarul de vitamine și minerale. De asemenea, pentru un aport ușor de proteine,medicii recomandă consumul de carne albă, linte și pește slab.

Hidratarea este unul dintre remediile simple pentru recuperarea fizică, cu apa simplă sau infuziile din plante.

După o infecție virală, cele mai simple și eficiente gesturi pentru recuperarea fizică sunt odihna prelungită și o alimentație ușoară, însă cu o mare concentrație de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive.

Astfel vei stimula sistemul imunitar și vei putea preveni eventuale recidive, potrivit clicksanatate.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel